Ehitajate tee ohtlike aukude katmine jõuab peagi lõpule

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate tee ohtlikud augud ja teekonarused saavad peagi likvideeritud.
Ehitajate tee ohtlikud augud ja teekonarused saavad peagi likvideeritud. Foto: Ants Liigus

Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee lõigul on jõudmas lõpule erakorralise teehoolde lepingu raames kavandatud asfalteerimistööd, millega saavad likvideeritud liiklusele ohtlikud augud ja teekonarused.

Soodsate ilmade jätkumise korral jõutakse lähipäevil lõpule teekattemärgistustöödega, teatas maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu. Samuti on käimas teepeenarde remont ja piirdeaedade ning liikluskorraldusvahendite korrastamine.

Töid teostatakse aprillis maanteeameti ja AS Pärnumaa Teede vahel sõlmitud viiekuulise lepingu raames ning pärast remonttööde lõpetamist jätkab töövõtja rutiinse teehooldusega.

Eile kuulutas maanteeamet välja lihtmenetlusega riigihanke Ehitajate tee kolme tunneli ja nendest ajutiste ülesõitude ehituseks ning lepinguni on plaanis jõuda mai lõpus. Selle lepingu raames ehitatakse lõpuni Ehitajate tee kolm jalg- ja jalgrattatee tunnelit ning rajatakse üle nende ajutised ülesõidud.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, avatakse praeguste poolikutest tunnelitest ümbersõitude asemele augustikuuks taas kaherajaline (1+1) otseliiklus.

Ülesõitude puhul on tegemist liiklusohutuse eesmärgil teostatava ajutise lahendusega seniks, kuni suve teisel poolel selguv uus ehitaja nii Ehitajate tee kui läänepoolse ühendustee järgmisel aastal lõpuni ehitab. Hanke sujumise korral alustab uus ehitaja ehitustöid hiljemalt tänavu septembris.

Eelmine ehitaja – Läti firmast SIA Binders ja Eesti firmast AS Koger&Partnerid koosnev konsortsium – jättis nii Ehitajate tee kui läänepoolse ühendustee ehituse talvel pooleli.

Maanteeamet sõlmis Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ehituslepingu 2009. aasta 23. septembril ja läänepoolse ühendustee ehituslepingu 2009. aasta 3. novembril konsortsiumiga, mida juhtis AS Koger&Partnerid. Möödunud aasta suvel sai konsortsiumi juhtivpartneriks SIA Binders.

Vastavalt lepingule pidi Ehitajate tee valmima tänavu sügisel ning läänepoolse ümbersõidu valmimise tähtaeg oli juba möödunud aasta 15. oktoobril.

16. märtsil saatis maanteeamet Läti firma SIA Binders ja Eesti firma AS Koger&Partnerid esindajaile avalduse Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühenduse ehituslepingute lõpetamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles