KÜSK toetab nelja põnevat ettevõtmist

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla seltsi projektijuht Piia Karro võib rahul olla, kahele ettevõtmisele eraldas KÜSK ligi 24 000 eurot.
Raeküla seltsi projektijuht Piia Karro võib rahul olla, kahele ettevõtmisele eraldas KÜSK ligi 24 000 eurot. Foto: Urmas Luik

Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK) toetab Pärnumaalt esitatud nelja projekti kogusummas 46 422.91 euroga (726 672 krroni), neist kaks on esitanud MTÜ Selts Raeküla.

“Taas on meil põhjust rõõmu tunda, sest vabaühenduste esitatud ja toetuse saanud projektid on eriilmelised,” märkis Krista Habakukk, kes on Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse mittetulundusühingute konsultant.

MTÜ Selts Raeküla saab projektile “Pärnu kaasab ja planeerib” toetust 11 999.03 eurot. Ettevõtmise eesmärk on välja töötada kaasava planeerimise mudel, mida hakkab kasutama Pärnu linnavalitsus.

Ettevõtmise esimeses etapis täienevad elanike planeerimisalased teadmised, teises kaasatakse linnaosad planeeringuprotsessi võrgustikku, valmib trükis “Kodanikukool – planeerimise ABC” ja toimub teemakohane seminar.

Teine KÜSKi nõukogu otsusega toetatud projekt on “Raeküla koostöökolmik – linnaosa oma tegu ja nägu”, mis saab 11 351.44 eurot. Ettevõtmise keskmes on kujunenud koostöö linnaosa kooli, lasteaia ja Raeküla Vanakooli keskuse vahel, mida koordineerib kohalikest moodustunud kodanikeühendus.

Projekt jaguneb neljaks etapiks, neist esimene on mõeldud tihendama koostööd omavalitsusega. Teises etapis laieneb teavitustegevus, kolmandas algab Raeküla linnaosa hariduselu 100. aastapäeva ettevalmistamine ja neljandas kaasab juhtkolmik sidusrühmad, näiteks vanaisade klubi, spordiseltsi, noorteaktiivi, kooli hoolekogu.

Omanäoliste algatustega kogu riigis silma hakanud SA Pärnu Vabahariduskeskuse projekti “Noored pered pildile” toetab KÜSK 12 113.37 euroga. Seekordse ettevõtmise keskmes noorte perede vajadustest lähtudes luuakse nii nende kui Pärnu linnavolikogu esindajatega ühendus, et teataks noorte lastega perede probleeme, nad saaksid koolitust, ütleksid sõna vabaõhu-arvamuskohvikutes ja teaksid, milline on nende võimalus oma seisukohti väljendada.

MTÜ Pärnumaa Kodukandi projekt “Ühenduste ja vabatahtlike võimalused sotsiaalvaldkonna edendamisel Pärnumaal” saab KÜSKilt 10 979.07 eurot toetust.

Ettevõtmise juhtmõte on kujundada tihe koostöö valdkonna ühenduste, omavalitsuste, sotsiaaltöötajate ja Tartu ülikooli Pärnu kolledži sotsiaaltöö eriala tudengite ja õppejõududega, et leida mõttekodades sotsiaalteemade käsitlemisel uusi võimalusi ja algatada vastavaid projekte. Koolituste praktiline osa toimub hooldekodude juures, erialainimeste kõrval kaasatakse vabatahtlikke.

KÜSK rahastab mainitud projekte mittetulundusühingute ja sihtasutuste tegevusvõimekuse programmi eelarvest, lähem info www.kysk.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles