Viira kooli poiss pildistas Tori Euroopa kultuuripärandi hulka

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotokonkursil “Euroopa kultuuripärand 2011” esikoha pälvinud pilt on üles võetud Tori kalmistul.
Fotokonkursil “Euroopa kultuuripärand 2011” esikoha pälvinud pilt on üles võetud Tori kalmistul. Foto: Olavi Poolak

Viira kooli seitsmenda klassi noormees Olavi Poolak pälvis fotokonkursil “Euroopa kultuuripärand 2011” esikoha ja preemiareisi Strasbourgi, võidu toonud foto leiab aga koha raamatus, mis pannakse kokku Euroopa kõikide riikide parimatest laste tehtud kultuuriloolistest fotodest.  
 

Poolak pildistas kõrge tunnustuse saanud foto Tori surnuaial. Koos temaga käisid pildijahil teisedki tema koolikaaslased.  

“Viira koolis õpetab muinsuskaitseameti Pärnumaa vaneminspektor Karin Vimberg ja just tänu tema agarale eest tõmbamisele ja tagant lükkamisele sai ühel päeval teoks laste sõit Tori alevikku, mis teadupärast kubiseb muinsuskaitse all olevatest objektidest,” kirjeldas Viira kooli direktor Kalev Saar oma õpilaste kaasalöömist kuuendate ja seitsmendate klasside õpilastele mõeldud üleeuroopalisel fotokonkursil.

Laste ülesanne oli pildistada tuntud ja tundmatuid objekte. Kui filmid olid ilmutatud ja fotod paberile kantud, valis õpetaja välja iga lapse parima töö ja saatis need Tallinna.

Konkursil osales üle Eesti kokku 113 fotot, millest žürii valis välja kaks esikohatööd, Poolaku foto kõrval ühe Tartu tüdruku töö. Korraldajad kutsusid kõik konkursil kaasa löönud lapsed ja õpetajad muinsuskaitsekuu avamisele Tallinna Jaani kirikusse, kus andsid neile üle muinsuskaitseameti diplomi ja viisid nad seejärel ekskursioonile Tallinna bastioni käikudesse.
 
Eesti kaks noort fotograafi lendavad aga detsembrikuus Strasbourgi fotokonkursi “Euroopa kultuuripärand 2011” iga maa parimatest ülesvõtetest üllitatud raamatu presentatsioonile.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles