Tänavaküsitlus: Kas teie toiduostuharjumused on viimasel ajal muutunud?

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljudmilla Golovanova.
Ljudmilla Golovanova. Foto: LIIS ROTAR/

Ljudmilla Golovanova:

“Iga päev hinnad aina tõusevad, see ei kõlba kuhugi. Nii paljudel inimestel on väga raske ja nad ei saa enam osta, mida tahaksid.

Käid poes ja valid lettidelt, mida saad endale lubada. Mina elan kesklinnas ja tervis pole kõige parem, ei saa mööda linna otsida, kus odavamalt söögikraami leiab.

Raske on: toit läheb kallimaks, ravimid samuti ja korteri eest küsitakse ka palju.”

Alar ja Lisanne:

“Lapse pärast oleme hakanud e-ainete vabu toiduaineid otsima ja ostma hakanud. Ehkki üldiselt toiduainete hinnad tõusevad, tundub, et e-aineteta toidu hind hakkab tavalisega võrdsustuma.

Aga muidugi läheb kogu elu kallimaks, toit ka, ja loomulikult on inimesed sunnitud oma harjumusi üle vaatama ja väga jälgima, mida osta saab. Samal ajal on hea, et riided on pisut odavamaks muutunud.”

Leopold Kalde:

“Eks need hinnad ole kerkinud küll. Need, kel väike tagavara olemas, saavad veel hakkama.

Neil, kes aga ainult pensionist elavad, on ikka väga keeruline. Töötud, kel sissetulekut ei ole, kurdavad, et lihtsalt ei suuda enam edasi elada.

Viis aastat tagasi ei pidanud nii väga hindu vaatama, aga nüüd peab valima.

Mitu tuttavat pensionäri käib linnas ringi ja vaatab, kust mida odavamalt saab.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles