Cardo Remmel astub Pärnu linnavolikogu esimehe kohalt tagasi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cardo Remmel.
Cardo Remmel. Foto: PP

Cardo Remmel esines tänasel Pärnu linnavolikogu istungil sõnavõtuga, kus avaldas soovi astuda tagasi volikogu esimehe ametikohalt ja palus võtta järgmise volikogu päevakorda uue volikogu esimehe valimine.

„Soovin tagasi astuda volikogu esimehe ametikohalt seetõttu, et minu töö nii AS Taastusravikeskuse Estonia juhatajana kui volikogu esimehena on tekitanud kohalikus meedias arutelu, mis kahjustab Estonia kui äriettevõtte huve. Estonia juhina leian, et ettevõtte huve silmas pidades ei ole mul mõtet selles arutelus osaleda, vaid pigem ennast arutelust taandada. Teen seda Estonia nimel, mille juhataja ametikohustused on minu põhitööks,“ põhjendas Remmel oma otsust.

Remmel lisas, et volikogu esimehel ei ole võimalik kasutada oma positsiooni ühe või teise kohaliku omavalitsuse asutuse juhtimises ja eelarve koostamises. Olgu see siis kool, lasteaed või äriettevõte Estonia. Mistõttu sisulist põhjust selles, et mõne omavalitsuse juht ka volikogu ees seisab, ei ole. Samuti ei ole volikogu esimehel rohkem võimalik volikogu otsustesse sekkuda kui volikogu liikmetel.

„Põlise pärnakana on volikogu juhtimine olnud mulle omamoodi missioon ja mul on olnud au seda tööd teha kaks aastat. Tänan fraktsioone, volikogu liikmeid, linnapead ja linnavalitsuse liikmeid usalduse ning hea ja konstruktiivse koostöö eest,“ ütles Remmel.

„Volikogu tööd silmas pidades on minu tagasiastumiseks parim aeg vastu volikogu suvepuhkust: tänavune töö saab kokku võetud ja volikogu saaks sügisel jätkata tööd juba uue esimehe käe all,“ lausus Remmel volikogu ees esinedes.

Remmel sai Pärnu volikogu esimeheks 2009. aastal.

Kohalikel valimistel kandideeris Remmel Toomas Kivimägi valimisliidus.

Remmel kuulus aastatel 2005-2009 Rahvaliitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles