Kauni kodu tiitlile pürib 31 objekti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Konkursile “Kaunis Eesti kodu 2011” esitasid Pärnumaa omavalitsused 31 objekti, mida maakondlik komisjon hakkab kolmapäevast üle vaatama.

Kodukaunistamise maakondliku komisjoni esimehe Maie Joala sõnul teeb komisjon esimese ringsõidu 25. mail ja jõuab oma silmaga vaadata ning hinnangu anda Tahkuranna, Häädemeeste, Saarde, Surju, Paikuse ja Vändra vallavalitsuse ning Vändra alevi- ja Sindi linnavalitsuse esitatud kauni kodu pretendentidele.

Järgmisel päeval, 26. mail tiirutavad komisjoni liikmed Sauga, Are ja Halinga vallas. Viimane ringsõidu päev on 2. juuni, mil üle vaadata on Lavassaare, Audru, Koonga, Varbla ja Tõstamaa vald.

Maakondlik konkurss toimub neljas hindamise klassis, komisjon reastab igaühest kolm parimat ja esitab esikohaga hinnatud Eesti kodukaunistamise ühenduse keskjuhatusele, et paluda Pärnumaa kaunimate kodude ja koduümbruste loojad presidendi kui konkursi patrooni vastuvõtule.

Kodukaunistamisliikumise selle aasta juhtlause on “Lapsed on meie kodukultuuri järjepidevuse edasikandjad”.

Aprillis möödus 75 aastat päevast, mil riigivanem Konstantin Päts kiitis heaks ulatusliku kodukaunistamise hoogtöö kava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles