Water Ser jätkab Sindis torutöödega kiirtempos

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torutööd Sindis.
Torutööd Sindis. Foto: Urmas Luik

Sindi vee- ja kanalisatsiooniprojekti ehitajafirma Water Ser Lääne-Eesti esitas täna tööde tellijale, osaühingule Sindi Vesi lepingus ette nähtud täitmistagatise garantii ja loodab torutööd valmis saada enne tähtaega.

„Tõepoolest, täna pandi kinnitus lauale,“ sõnas Sindi Vee juhatuse liige Ants Tormilind.

Ilmselgelt asjade käiguga rahulolev Water Ser Lääne-Eesti OÜ juhatuse liige Argo Auväärt kinnitas samuti täitmistagatise esitamist.

Auväärti sõnutsi on praeguseks ligikaudu viiendik torutöödest valmis. „Kui me talvel külmunud pinnasega nii palju tehtud saime, siis praegustes tingimustes lähevad tööd tunduvalt kiiremini ja pole kahtlustki, et saame varem valmis, kui tähtaeg ette näeb,“ selgitas Auväärt.

Water Seri probleemid Sindi veeprojektiga said avalikkusele teatavaks aprilli alguses, kui asjaolude kokkulagemisel seiskusid torutööd rohkem kui kuuks ajaks. Peapõhjuseks oli firma esitamata jäetud täitmistagatise garantii.

Täitmistagatis moodustab kuni kümme protsenti lepingu mahust ja see esitatakse enamasti pangagarantiina. Eesmärk on tagada projekti ebaõnnestumisel selle summa eest võimalus korraldada näiteks uus riigihange või objekti vahepeal hooldada.

Sindi veeprojekti lepingu osalised tegid ühiseid jõupingutusi probleemile lahenduse leidmiseks, kuid tulutult.

10. mail saatis järelevalveinsener OÜ Vealeidja Water Ser Lääne-Eesti OÜ-le kirja, kus firmale seati täitmistagatise esitamise lõpptähtajaks 25. mai.

Täitmistagatise esitamata jätmisega seadis Water Ser raskesse olukorda ka allhankijad. Sindi Veel polnud võimalik enne tagatise esitamist peatöövõtjale juba tehtud tööde eest maksta. Senised tööd olid tehtud ehitaja ja selle alltöövõtjate kuludega.

Kui firma poleks tähtajaks täitmistagatist esitanud, oleks lepingu lõpetamine praeguse ehitajafirmaga toonud automaatselt kaasa uue riigihanke korraldamise. Uue hanke läbiviimseks kulub minimaalselt pool aastat. Seni oleks Sindi pidanud leppima kaevikutega linnatänavatel.

Sindi vee- ja kanalisatsioonitorustike ehituseks korraldatud riigihanke võitnud konsortsium Water Ser Lääne-Eesti ja OÜ Water Ser Ehitusjuhtimine sõlmis eelmise aasta detsembris töövõtulepingu Sindi Veega.

Lepingusumma oli 5,45 miljonit eurot ja tänavu jaanuaris alustatud torutööde lõpptähtajaks märgiti 2012. aasta oktoober. Enamik projektist rahastatakse Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi tagastamatust abist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles