Tuhapilv katab poolt Eestist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi Grimsvötni vulkaanist paiskunud tuhapilv on jõudnud ka Eesti kohale.
Islandi Grimsvötni vulkaanist paiskunud tuhapilv on jõudnud ka Eesti kohale. Foto: AFP

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi andmetel oli kolmapäeva hommikul pool Eestit kaetud Islandi vulkaanipurske põhjustatud tuhapilvega, mis lennuliiklust ei häiri.

Tuhapilvega on kaetud Eesti läänepoolne osa. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja sõnul oli tuhapilve piir kella 9 ajal Loksa ja Mõisaküla vahel. Seega jääb tuhapilve alla ka Pärnu.

Nende andmete kohaselt Eesti õhuruumis praegu liiklust ei piirata. Lennunduse ekspertkomisjon jälgib päeva jooksul pidevalt olukorda.

Tallinna lennujaamast väljuvad lennud on kolmapäeval toimunud graafiku järgi. Euroopa lennuliiklust häirib laupäeval Islandil aktiviseerunud vulkaan Grimsvötn. Kolmapäeva hommikul katkestas Saksamaa lennuliikluse Bremeni ja Hamburgi lennujaamast.

Euroopa Liidu transpordivolinik Siim Kallas kinnitas teisipäeval, et Islandi vulkaanipurske tagajärjel õhku paiskunud tuhapilve tõttu ei ole oodata ulatuslikku õhuruumi sulgemist nagu eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles