Estonia omanikutulu jääb helgesse tulevikku

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebasseinid Estonia taastusravikeskuses.
Veebasseinid Estonia taastusravikeskuses. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus otsustas, et linnale kuuluv taastusravikeskus Estonia peab sel aastal kandma linnale miljon krooni omanikutulu, mis koos eelmise aasta eest võlgu jäänud poole miljoniga moodustab poolteist miljonit.

Eelmisel nädalal jättis linnavalitsus kinnitamata Estonia majandusaasta aruande ja kasumijaotuse, sest ettevõte ja linnavalitsus ei suutnud kokku leppida linnale makstavate dividendide suurust. Volikogu esimehe Cardo Remmeli juhitav Estonia soovis linna omanikutuluta jätta ja kasumi ettevõttesse investeerida, läinud aasta mais vastu võetud linna eelarvestrateegia järgi peaks aga Estonia maksma igal aastal linnale viis miljonit krooni omanikutulu.

Abilinnapea Romek Kosenkraniuse sõnul saadab linnavalitsus volikogusse uue eelarvestrateegia projekti, mille järgi oleks Estonia omanikutulu järgmisel aastal 2,5 ja ülejärgmisel aastal 6 miljonit krooni. “Ettevõte selgitas, et alates aastatest 2013-2015 suudab ta omanikutulu rohkem anda,” lausus Kosenkranius.

2013. aasta sügisel lõpeb praeguse linnavalitsuse valitsemisperiood ja toimuvad uued Pärnu linnavolikogu valimised. Küsimusele, millal ja kui suures ulatuses saab Pärnu linn omanikutulu investeeringutelt, mida praegu tehakse, linnapea Toomas Kivimägi eile vastamiseks aega ei leidnud.

Kivimägi üks valimiseelseid teemasid oli, et Estonia peaks suutma linnale rohkem tulu anda. Pärast seda, kui ettevõtet hakkas juhtima tema valimisliidukaaslane, mõisteti Estonia investeerimisvajadust paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles