Ruhnu väikebuss sõitis Munalaiust mereteele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu ekspress praamiootel Munalaiu sadamas.
Ruhnu ekspress praamiootel Munalaiu sadamas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Laupäeval sõitis GoBus Pärnu bussijuht Sulev Teki linnast suvepealinnast Munalaiu sadamasse 19kohalise Mercedes väikebussiga, millel külje peal suur kiri: Ruhnu ekspress.

“Tõeline maainimeste buss, kilomeeter siia, kilomeeter sinna,” arvas Teki, oodates praami, millega buss Kihnu kaudu erireisiga Ruhnu jõudis.

Ruhnu ekspress hakkab sõitma väikesaarel. “Kõigil ei ole autot ja kottidega minna-tulla on see päris pikk maa,” möönis Ruhnu vallavanem Aare Sünter. “Suvel külastab Ruhnut tuhandeid turiste, nende sõidutamiseks majutuskohtadesse on samuti buss vajalik, meile käib ju Munalaiu sadamast 96kohaline laev, bussiga saame teha soovijatele ka ekskursioone.”

Sünter rääkis, et eelmine vallavalitsuse kasutada olnud 1970.-89. aastate väikebuss sattus hiljuti avariisse ja selle remontimine oli mõttetu. Ruhnu sisse kirjutatud ehitusärimees Aivar Tuulberg ja GoBusi üks omanikke Aivo Pärn panid uue ühissõiduki muretsemisele õla alla, sest ligi 60 elanikuga saarel on vaja liikuda keskusest paari kilomeetri kaugusele sadama või lennuvälja vahet.

Ruhnu valla kasutuses olevas bussid tuleb osta pilet, ruhnlaste eelis on võimalus küsida üksikostust soodsam aastapilet.

Ruhnu saar kuulus 1980. aastate keskpaigani Pärnu rajoonile, sealtpeale Saare maakonnale. Pärnust on Ruhnu linnulennult 96 ja Kuressaarest 70 kilomeetrit.

Ruhnu pindala on 11,9 ruutkilomeetrit. Saare pikkus 5,5 kilomeetrit ja laius 3,5 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles