Rongisaatjatena töötavad laste ja puuetega inimeste mõnitajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirong.
Reisirong. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Minu raske puudega 10aastane tütar kasutab reisimiseks Tallinnast Torisse sageli Edelaraudtee teenuseid ja tulenevalt ühistranspordiseadusest on Edelaraudtee rongides samuti sõidusoodustused puuetega isikutele.

Kahjuks väga ebakompetentsed rongisaatjad on seda nüüdseks juba korduvalt minu lapse suhtes eiranud ja laps-ivaliidile tekitanud lubamatut depressiooni ja edasist kartust rongiga liiklemise ees.

Konkreetse inetu intsidendi käigus, mis juhtus Tallinn-Tori liinil 3.juunil nõudis rongisaatja korduvalt lapsinvaliidil pileti ostmist, vaatamata sellele, et laps näitas talle nõuete kohaselt kaasasolevat arsti poolt puude määramise dokumenti pluss oma ID-kaarti.

Puude määramise dokument ei sobinud rongisaatjale seetõttu, et sellel pidavat puuduma tempel?!

Antud dokumendil pole ette nähtud templit, see on otsuse teinud arsti poolt allkirjastatud ja soodustuse saamiseks kehtiv dokument!

Rongisaatja ei jätnud puudega last rahule ja traumeeris last edasi kuni keegi võõras südamlik naine päästis nutuse segaduses lapse, ostes talle pileti.

Rongisaatjaks olnud naine mõnitas puudega last ka sõnadega, et mis ema ja isa need siis on, kes lapsele üldse raha kaasa ei anna. Selgituseks - Tallinnast pani lapse rongile ema ja Toris olin mina vastas ja ootasin teda.

Aga, mis oleks saanud, kui laps oleks täiesti alusetult rongist välja visatud, ema juba minema sõitnud, isa Toris ootamas ja lapsel pole isegi telefoni?

Kõne all olev puudega 10aastane laps sõidab rongiga sama liini sageli ja 13.mail käitus rongisaatja Tallinn - Tori liinil taas lapsega inetult.

Blond rongisaatjast nasiterahvas noris lapse kallal pensionitunnistuse pärast, et mis tähendab, et nii noor laps ja juba pensionär. Et pensionärid on ikka vanad ja tööd teinud inimesed. Samuti ei jätnud ta last rahule, nõudes detailset täpsustust, et mis diagnoos siis lapsel on, et ta raske puudega on.

Väga huvitavad ebakompetentsed rongisaatjad on Edelaraudteele tööle palgatud, kes lapsi ja invaliide kohe üldse ei salli ega tea ka nende võrdväärse kohtlemise seadusest meie ühiskonnas. Samuti pole nad saanud kompetentset koolitust ühistranspordiseadusega määratletud sõidusoodustuste kohta.

Tahaksin südamest tänada lseda imelist naist, kellel on süda õigel kohal ja kes ostis 3. juunil Tallinnast alanud liinil minu 10aastasele laps-invaliidile sõidupileti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles