Pärnu kool pälvis ägedate haridusideede konkursil tunnustuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu hansagümnaasium.
Pärnu hansagümnaasium. Foto: Ants Liigus

Ägedate haridusideede konkursil "OHHOO!" teenisid 233 kandidaadi seas auhinna Pärnu Hansagümnaasiumi õpilased ja õpetajad.

Hansagümnaasiumi pere pälvis žürii tähelepanu 10. klassi üleminekueksamiks näidendi loomise ja lavaletoomisega. Pärnu kool sai auhinnaks 200 eurot.

Konkursi võitjaks tuli Rapla Vesiroosi gümnaasiumi informaatikaõpetaja Edmund Laugasson, kes on koolis teinud tehnoloogilisi uuendusi alates elektroonilisest koolikellast ja internetipõhisest kooliraadiost kuni uute tehniliste platvormide juurutamiseni õppetöös. Laugasson teenis võidu eest 400 eurot.

Auhinnati ka Põlvamaa Krootuse põhikooli öölugemise traditsiooni, kus õpilased veedavad igal aastal esimese semestri viimase öö koolimajas lugedes, arutledes, mängides ja võisteldes. Esile toodi veel MTÜ Rosma Haridusselts, millele kuulub kool ja lasteaed, oma lapsi ja vanemaid kaasava perekonverentsiga.

“Rõõmsaks tegi teadmine, et Eesti õpetajatel piisab loovust teha midagi tavapärasest erinevat,” ütles žüriis osalenud innovaatiline õpetaja 2010 Kaie Mei. Ta täpsustas, et hindas kõrgelt lahendusi, mis säästsid inimesi ja ressursse, keskendusid koostööle ja uudsusele.

"OHHOO!" konkursile, mis otsis lasteaedadest ja koolidest nutikaid ideid, toredaid traditsioone ja pühendunud inimesi, kes on eeskujuks kogu Eestile, esitati kokku 233 kandidaati. Neist pea veerand olid tavad ja sündmused, kuid palju esitati ka uudseid lahendusi, õpilasi, õpetajaid ja muid kooliga seotud inimesi.

Konkursile sai kandidaadina üles seada nii inimesi, ettevõtmisi, lahendusi,  tegevusi, traditsioone kui kogu õppeasutuse ning hinnati esitatu uuenduslikkust, nutikust ja mõju koolile või lasteaiale. Žüriisse kuulusid kirjanik Sass Henno, Innovaatiline õpetaja 2010 Kaie Mei Rocca al Mare koolist ja sihtasutuse Archimedes esindajad.

Konkursi korraldas haridusteaduse ja õpetajakoolituse edendamise programm Eduko. Programmi viib ellu SA Archimedes ja rahastab Euroopa sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles