Pärnu aktinäitus keskendub tänavu mehele, naisele ja elektrile

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu uue kunsti muuseumis avati aktinäitus "Mees, naine ja elekter".
Pärnu uue kunsti muuseumis avati aktinäitus "Mees, naine ja elekter". Foto: Ants Liigus

Pärnu uue kunsti muuseumis avati igasuvine aktinäitus, mis seekord keskendub elektrile mehe ja naise vahel ning ümber.

Seekordse näituse alateemaks valisid korraldajad elektri, sest see on uue kunsti muuseumi tänavune aastateema. Kõik see tähistab Pärnus sündinud ja teaduskatse käigus hukkunud maailma esimese elektriuurija Georg Wilhelm Richmanni 300. sünniaastapäeva, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Pärnu uue kunsti muuseumi juhataja Mark Soosaar arvas, et mis see kunstki muud on kui pühendumus ja elekter mehe ja naise vahel, mis muutub kunstiks juhul, kui seda elektrit kunstnikust mehel või naisel loominguks üle jääb.

18. korda toimuv näitus teeb mälestuskummarduse Eesti vahest tuntuimale aktimaalijale, mõni aeg tagasi lahkunud vanameistrile Evald Okasele. Prantslaste Annick ja Pierre Debieni töö "Reekviem" mälestab aga mehi ja naisi, kelle saatuse määras Fukushima tuumaelektrijaama katastroof.

Oma elu eelajaloolise kunsti uurimisele pühendanud Paul Firnhaber on toonud väikese valiku uurimisretkedel jäädvustatust ja teab rääkida, et mehe, naise ja elektri teema on arvatavasti niisama vana kui kunst meie planeedil - 35 000 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles