Euroopat traktoriga vallutav vanapaar tegi Pärnumaalgi peatuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbara ja Dieter Christian Ochs tahavad traktori taha haagitud puitsuvilaga Euroopale sügiseks tiiru peale teha.
Barbara ja Dieter Christian Ochs tahavad traktori taha haagitud puitsuvilaga Euroopale sügiseks tiiru peale teha. Foto: www.wirlassendenstauhinteruns.de

Traktorireisiga oma 35 aastat kestnud õnnelikku abielu tähistavad sakslased Barbara ja Dieter Christian Ochs plaanivad kuue kuuga maha sõita 18 000 kilomeetrit ja läbida oma teekonal 17 riiki.

Sel nädalal võis Saksamaalt läbi Taani, Norra, Rootsi ja Soome Eestisse jõudnud vanapaari ja nende traktorit, mille taha on haagitud Tante Paula (tädi Paula) nimeline mugavustega puitsuvila, näha Pärnumaalgi, kus Ochsid Kablis peatuse tegid.

Ochsid võtavad reisi mõnuga, sest kiiret pole. Ei saagi olla, sest 28aasta vanune traktor Zetor Vagabund suudab gaasipedaali põhjavajutamisel koguda tippkiiruseks 25 kilomeetrit tunnis. Dieter Christiani jutu järgi sõidab ta aeglasemalt: 21-22kilomeetrise tunnikiirusega.

Traktori taha haagitud puitsuvilal on vanust 50 aastat.

Reporter.ee vahendas, et sakslastest abielupaari põhieesmärk on omapärase reisiga täita eluunistus, kuid lisaväärtust annab võimalus pääseda "Guinnessi rekordite raamatusse".

 Abielupaar on oma reisi maksumuseks arvestanud umbes 20 000 eurot. Koju Saksamaale peaksid nad jõudma oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles