Ministeerium toetab Voltveti ja Tõstamaa mõisakooli

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Voltveti (pildil) ja Tõstamaa mõisakool said “Mõisakoolide riiklikust programmist” kokku üle 13 000 euro.

Kokku eraldab kultuuriministeerium Eesti mõisakoolidega seotud ettevõtmisteks ligemale 110 000 eurot. Projektide raames tehakse ettevalmistusi renoveerimistöödeks, korraldatakse mitu näitust.

Uuringuteks, renoveerimisprojektide ja eritingimuste koostamiseks ning restaureerimistöödeks jagus toetust kümnele mõisakoolile: Roosna-Alliku, Ruila, Aruküla, Illuka, Voltveti, Albu, Väikemõisa, Suuremõisa, Maidla ja Puurmani koolile. Selleks otstarbeks eraldab ministeerium kokku 69 288 eurot, millest Pärnumaal asuv Voltveti mõisa ait-tõllakuur sai ministeeriumilt oma remondi põhiprojekti koostamiseks 11 892 eurot.

Samuti toimub ministeeriumi toetusel mõisakoolide projekteerimise ja järelevalve õppepäev OÜ Mõisaprojekti vedamisel.

Peale hoonete korrastamise ja selleks ettevalmistuste tegemise toetab kultuuriministeerium mitme ajaloonäituse ja mõisaid tutvustavate infomaterjalide kokkupanekut. Voltvetile eraldas ministeerium mõisa infomaterjalide koostamiseks 620 eurot ja Tõstamaa mõisakoolile teabematerjalide tõlkimise ja trüki tarbeks samuti 620 eurot.

18 661 euroga toetab kultuuriministeerium MTÜ Eesti Mõisakoolide Ühenduse tegevust. See ühendus on ellu kutsutud, et aidata ellu viia mõisakoolide riiklikku programmi. Üks eesmärke on edendada mõisakoolide ja omavalitsuste vahelist koostööd, et need koolid areneksid tänapäevase õpikeskkonnaga haridusasutusteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles