Täna kõlab “Ave Maria”

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaudia Taevi rahvusvaheline noorte ooperilauljate konkurss algas kolmapäeval esinemisjärjekorra loosimisega, pildil Lõuna-Korea noor laulja Seohyun Noh.
Klaudia Taevi rahvusvaheline noorte ooperilauljate konkurss algas kolmapäeval esinemisjärjekorra loosimisega, pildil Lõuna-Korea noor laulja Seohyun Noh. Foto: Ants Liigus

Kesknädalal Pärnus Giuseppe Verdi ooperi “Attila” etendusega avatud seitsmes Klaudia Taevi nimeline rahvusvaheline noorte ooperilauljate konkurss on tänavu eriti laia geograafilise haardega, sest lauljaid on siia sõitnud nii Lõuna-Koreast, Argentinast kui Kanadast.

Konkursi atmosfäär on positiivne. Peale võistlusmomendi on tähtis, et eri riikide noored lauljad leiavad omavahel kontakti,” rõhutas konkursi president Toomas Kuter.

Lauljate karjääri seisukohast on oluline, et lõviosa žüriist moodustavad sel festivalil ooperiteatrite juhid, kel head võimalused noortele annetele rakendust pakkuda.

Sel aastal registreerus võistluse esimesse vooru, mis korraldati helisalvestiste põhjal, 83 lauljat.

Neist pääses teise vooru 32 osavõtjat 17 riigist: Ameerika Ühendriikidest, Prantsusmaalt, Austriast, Argentinast, Venemaalt, Lõuna-Koreast, Soomest, Poolast, Valgevenest, Ukrainast, Norrast, Lätist, Bulgaariast, Kanadast, Saksamaalt, Sloveeniast ja Eestist.

Täna toimub Kuninga tänava põhikooli saalis kolmas voor, kuhu žürii valis välja 15 võistlejat. Edasipääsenud solistide esituses kõlab Taevi konkursi kohustuslik pala – Franz Schuberti “Ave Maria”. Sissepääs on kõikidele huvilistele tasuta.

Homme õhtul toimub Ammende villas Klaudia Taevi mälestusõhtu.

Taevi õpilaste kõrval astuvad üles žürii liikmed Ingrid Kremling-Domanski Hamburgi muusika- ja teatriakadeemiast ja Vladimiras Prudnikovas Leedu muusikaakadeemiast.

Finaalkontsert leiab aset pühapäeval, 12. juunil Pärnu kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles