Kunsti- ja hobikool ühe katuse all

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse huvikooli maalitund.
Paikuse huvikooli maalitund. Foto: Erakogu

Neljandat aastat tegutseb Paikuse põhikooli tööõpetusmajas huvikool, pakkudes kunstiõpet koolilastele ja loomingulist hobitegevust täiskasvanutele.

Kui esimesel õppeaastal oli koolis 56 õpilast, noorim neist 5 ja vanim 19, ning kõik õppisid Monika Vaheri juhendamisel kunsti, siis septembris 2008 lisandus kunstile multimeediumiring, kus õpetatakse joonisfilmi tegemist, fotokunsti ja -töötlust, HTML-keelt.

2009/10 alustati loovus- ja draamaõppega, 2010/11 loodusringiga. Tänavu on koolis 139 õpilast, neist 69 täiskasvanut.

Kuigi kool on noor, on oma traditsioonid välja kujunenud: sügisel peetakse lahtiste uste päeva, mil oodatakse külla Paikuse valla peresid. Kevaditi pannakse üles näitus ja kooli viimasel õppenädalal saab teoks kunstipäev. Nii talvel kui suvel on kunstilaagrid ja aasta läbi õppereisid Tallinna muuseumidesse.

Kunstikoolis võib õppida maali, joonistamist ja vormiõpetust. Avatud on multimeediumi- ja loodusring ning draamaõpe.

Hobikool on mõeldud täiskasvanutele oma kunstimeele ja -oskuste arendamiseks. Huvilised toimetavad käsitöö-, klaasi- ja keraamikatoas, maalikursustel.

2010. aastast tegutseb Paikuse huvikoolis MTÜ Paikuse Loometegevuse Keskus, et pakkuda vallarahvale loominguga seotud tegevusi ja koolitusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles