Paikuse kool kasvatab maletajaid

, maleõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igakevadine klassidevaheline maleturniir.
Igakevadine klassidevaheline maleturniir. Foto: Erakogu

Kõik teise klassi õpilased saavad Paikuse koolis maleõpetust, õppeaasta lõpuks on enamikul malenupud ja -käigud selged ning omandatud oskus kõige lihtsamaid võiduseise saada.

Malemängus saab ka viiki mängida, kui vastased on võrdsed. See on male üks eripära, võrreldes teiste spordialadega.

Malega tegelemine aitab kaasa lapse arengule, sest mõtlemine on esmatähtis. Mõtlemisega arenevad mälu, tähelepanelikkus, keskendumis- ja analüüsivõime. Kõiki neid oskusi on edaspidi nii õpiprotsessis kui elus vaja.

Malemängu ajal ja pärast mängu tekib palju emotsioone ja suhtlemist. Selle abil paranevad suhtlemisoskus ja üksteisemõistmine. Needki omadused on elus vajalikud.

Paikuse malenoored on edukalt võistelnud Pärnumaa malemeistrivõistlustel ja riigi meistrivõistlustel nii individuaalselt kui võistkondlikult.

Paikuse valla malevõistkond on võitnud medaleid Pärnumaa ja Eesti valdade talimängudel. Medaleid on võitnud Tõnu Heinmets, Janari Kasemets, Marten Jaanimets, Hendrik Laas, Görel Rääk, Rasmus Pärn ja Brigita Kasemets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles