Viis aastat inglise keele süvaõpperühmas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Põhikooli lõpetajad räägivad, mida on neile andnud viis aastat inglise keele süvaõpperühmas õppimist.

“Inglise keele klass on mõnusa õpikeskkonnaga ja meil on super õpetaja. Ta seletab asju väga hästi lahti ja õpikudki on kergesti arusaadavad. Palju julgem on suhelda, enesekindlust on rohkem. Süvarühm annab väga hea keeleoskuse, julguse, positiivse mõtlemise.” (Triin Lanno, 9.a)

“Inglise keele süvarühmast on olnud väga palju kasu. Mu sõnavara on märgatavalt suurenenud. Vahel on olnud raske, aga neil kordadel on õpetaja aidanud asjast aru saada. Tean, et kui peaksin sattuma välismaale, saan hakkama, sest mul on piisavalt head keeleteadmised.” (Elina Ild, 9.a)

“Inglise keele süvarühm on andnud head grammatikateadmised, õpetanud õiget hääldust ja eneseväljendusoskust. Kõike seda läheb vaja, et rääkida inimesega, kelle emakeel on inglise keel.” (Marten Jaanimets, 9.b)

“Süvarühm on keeleoskusele palju kaasa aidanud. Õpime raskemate ingliskeelsete õpikute järgi ja meil on tore õpetaja, kes oskab kõike arusaadavalt seletada. Meie kooli lõpetanud süvarühma õpilased ütlevad, et gümnaasiumisse minnes on hea põhi.” (Hendrik Laas, 9.b)

“Inglise keele süvarühm on andnud meile laia silmaringi, palju teadmisi ja naljakaid ning lõbusaid hetki.” (Margaret Pappa, 9.b)

“Et inglise keelt teatakse kui maailmakeelt, tuleb selle õppimine kasuks. Kuhu iganes ka ei läheks, oskab keegi ikka kas või natukene inglise keelt.

Keele süvendatud õppimine ei jookse kellelgi mööda külgi maha, omast kogemusest võin öelda, et sellest on tõepoolest väga palju kasu. Uudiste lugemine, sõpradega suhtlemine, info leidmine, reisimine – hea inglise keele oskus muudab selle kõik palju meeldivamaks ja mugavamaks.” (Tõnis Lepik, 9.b)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles