Taevi konkursil jäi esikoht välja andmata

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel Taevi-konkursil esikohta välja ei antud. Teise koha ja tšeki 4500 euroga pälvis dramaatiline Valgevene bariton Andrei Savtšenko.
Tänavusel Taevi-konkursil esikohta välja ei antud. Teise koha ja tšeki 4500 euroga pälvis dramaatiline Valgevene bariton Andrei Savtšenko. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeval Pärnu kontserdimajas seitsmenda Klaudia Taevi konkursi ja “PromFesti” lõppkontserdil astus publiku ette kuus lauljat, paraku esikohta välja ei antud.

Teise koha ja 4500eurose preemia pälvis Valgevene bariton Andrei Savtšenko, kes ühtlasi valiti publiku lemmikuks.

Kolmanda koha 3000 euroga sai Läti sopran Elina Volkmane.

Parimaks Franz Schuberti “Ave Maria” esitajaks ostus eestlanna Pirjo Püvi.

Peale kolme eelmainitu pääsesid finaalvooru Nicola Proksch Austriast, Tatjana Ganina ning Juri Samoilov Ukrainast.

Žürii esinaine, Hamburgi muusika- ja teatriakadeemia professor Ingrid Kremling ütles, et Taevi konkurss on saavutanud rahvusvahelise tuntuse, tase on väga-väga kõrge ja otsust langetada ei olnud sugugi lihtne.

„Loodan südamest, et lauljad töötavad innukalt edasi ja me saame neist õige pea kuulda. Laulmine on raske töö, aga see on üks kõige ilusamaid elukutseid maailmas,“ lausus Kremling.
 
Konkursi president Toomas Kuter märkis, et Taevi konkurss on kujunenud noortele artistidele heaks võimaluseks esitleda end mainekale žüriile ja sillutanud teed maailma esilavadele Euroopas ja Ameerikas. „Meie konkurss on ühtlasi sümboolne kummardus kõikidele muusika- ja lauluõpetajatele,“ lausus ta.
 
Vastavalt reglemendile saavad konkursi laureaadid osaleda "PromFesti" järgmises ooperilavastuses ja esineda festivali kontserdiprogrammides.

Võistulaulmisele registreerus tänavu 83 lauljat 17 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles