Kalev Vilgats: Öörahutus

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats.
Kalev Vilgats. Foto: Urmas Luik

Paljud lehelugejad ei teagi, et kuigi linnaseaduse järgi algab suvel öörahu Pärnus südaööl, on võimalikud erandid, mis tekitavad küsitavusi linnavalitsuse toimetamise suhtes.

Kujutage ette, et olete oma lokaalis koostanud reede ja laupäeva õhtuteks kultuuriprogrammi ning selle linnavalitsuses kinnitanud. Te maksate kinni esineja, kes tuleb ja teeb kokkulepitud ajal teile kuuluva terrassi külastajatele tantsumuusikat. Juhuslikult asub üle tänava ei-tea-mitmenda-järgu hostel, mille omanik väidab, et tema kunded ei saa magada, ja nõuab öörahu kell 23.30. Kuigi teil on linnavalitsuse luba olemas, trambib üleaedne linnaisadele kaebamas käia.

Päris hull pull käib pubi Veerev Õlu ümber. Nemad peavad asjad kokku pakkima juba 21.30, sest lähikonnas ei saada muidu sõba silmale. Ometi peaksid need inimesed mäletama, et kui soetasid omale eluaseme neisse plekist kuupidesse, oli õllekas seal juba ees ja sellise naabriga tulnuks arvestada.

Nüüd tahetakse varasemal olijal hing kinni pigistada, aga sitkete soontega rootslasest omanik ei kavatse alla anda. Temagi püsikundedel peab olema koht, kus koos käia. Seda enam, et Veereva Õllega samas ümbruskonnas on joogikohti, mis töötavad varaste hommikutundideni.

Niisiis, mis värk on Pärnu linnas öörahuga? Kas see algab keskööl või sõltuvalt sellest, kui visalt suudab keegi oma eriõigust taga ajades linnavalitsusele pinda käia?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles