Voltveti mõisa saali kaunistavad peeglid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuses kaunistavad omaaegse Voltveti mõisa peosaali hiljuti seintele paigutatud peeglid, mida näitab majandusjuhataja Mati Jassik.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuses kaunistavad omaaegse Voltveti mõisa peosaali hiljuti seintele paigutatud peeglid, mida näitab majandusjuhataja Mati Jassik. Foto: Ants Liigus

Voltveti mõisa peosaali seinu kaunistavad kolm suurt ja kaks väikest peeglit, mille raamid valmistasid Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) tislerid ja maalrid ning klaasid said ette annetajate toetusega.

Annetajate tänamine ja peeglite avalik imetlemine toimub häärberis kolme nädala pärast külastusmängu “Unustatud mõisad” järgmise sellesuvise tutvumistiiru ajal. Sisustuselemendina annavad suursuguses raamistuses seinakaunistused ruumile avarust ja neilt peegeldub vastasakendest paistev valgus. Paruniteaegset hõngu lisavad alustele paigutatud kostüümid, mis on kutsehariduskeskuse õmblejaõpilaste ja õpetajate loominguna valminud kordumatu näputöö.

PKHK tehnikaõppeosakonna ehituspuusepa ja ehitusviimistluse eriala õpilaste valmistatud suuremad raamid on mõõdus 2,5 x 2,2 ja väiksemad 1,1 x 1 meetrit. Tööjoonised olid samad, mille järgi Tihemetsa sovhoostehnikumi ajal kavandati paarkümmend aastat tagasi tollal aulatiiba viinud väikese saali ilmestamist.

PKHK Voltveti koolituskoha majandusjuhataja Mati Jassik rääkis, et peosaali seinte rosettkaunistusega sobitatud raamid klaasisid Viljandi firma OÜ Klaasimees töömehed ja peeglite klaasid faasisid kunstiakadeemia asjatundjad.

Tulemus on suurepärane ja oskuslikult paigutatud suurte peeglite raamid katavad peauksepoolsest seinast seda osa, mille all on nõukogude ajal remonti tehes betooniga hävitatud seinamaalingud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles