Magnet- ja soojusravi võib teha kodus

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli tänava tervisekaupluses müüdav magnetravi aparaat lubab liigesevalu leevendada.
Rüütli tänava tervisekaupluses müüdav magnetravi aparaat lubab liigesevalu leevendada. Foto: Urmas Luik

Pärnu apteekidesse ja tervisepoodidesse on jõudnud magnet- ja soojusraviaparaadid, mille eelkäijad töötati välja Afganistanis sõdinud Nõukogude armee sõdurite raviks.

Venemaal toodetud aparaate Eestisse toova OÜ Elamed Medicali juhatuse liige Oleg Lazarev rääkis, et samalaadseid seadmeid kasutatakse juba Lääne-Tallinna keskhaiglas, kuid neid annaks edukalt appi võtta kodustes tingimusteski.

70 haigust

Eelkõige võiksid mainitud aparaatide vastu huvi tunda need, kelle peres tihti ülemiste hingamisteede haigustega hädas ollakse ja valutavate õlgade-selja üle kurdetakse.

Firma kodulehel on üles loetud 70 tervisehäda, mille puhul tasuks proovida kõnealuseid aparaate. Näiteks sobib seda teha, kui kimbutamas nohu, angiin, kõrvavalu, kuseteede ja suguelundite haigused, veenilaiendid, närvipõletikud, lülisambahaigused, artriidid ja artroosid, samuti sporditraumad.

Kodus kasutamiseks mõeldud kuue seadme seas on selliseid, mis mõeldud ühe konkreetse piirkonna raviks (eesnääre, pärasool), aga ka universaalseid, millest saab abi mitme tõve puhul. Mõne seadme mõju tunnetab inimene soojusena, teise puhul tajub kerget vibratsiooni.

Näiteks nina-kõrva-kurguhaiguste ennetuseks ja raviks kasutatav seade Feja mõjub soojusega. “Kõige suurem temperatuur on 50 kraadi, selle taseme puhul viiruse rakud surevad ja 42–43 kraadiga peatavad paljunemise,” selgitas Lazarev. Nii saakski esimeste aevastuste korral kohe aparaati kasutades ehk tõsist haigestumist vältida.

Viikingis kasutusel

Pärnu raviasutustest kasutab soojusraviseadet Feja ja magnetimpulsiga mõjutavat aparaati Almag taastusravikeskus Viiking.

Viikingi peaarst Anne Kallit rääkis, et mõlemad aparaadid on end tõestanud heast küljest. Fejat võiksid proovida need, kel algav nohu või kurguhädad väga visalt kaovad. Almagi saab edukalt kasutada valutava selja ja liigeste puhul.

“Mina arvan küll, et kel rahakott vastu peab, võiks aparaadi endale koju muretseda, halba see ei tee,” sõnas peaarst.

Aparaate võib kasutada juba aastatel lastel. Vastunäidustused on kaugele arenenud vähkkasvaja, väga madal vererõhk, rasedus, südamestimulaator ja äge põletik.

Venemaal toodetud seadmetel on ISO ja EU sertifikaat.

Et tegu pole odavate aparaatidega, tasub enne ostu kindlasti spetsialistilt nõu küsida, eeloleval nädalal on selleks sobiv võimalus Rüütli tänava tervisekaupluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles