Galerii: Peoliste rongkäik ja laulupidu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte laulu- ja tantsupeo "Maa ja ilm" rongkäik.
Noorte laulu- ja tantsupeo "Maa ja ilm" rongkäik. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Hommikutundidel Tallinna Vabaduse väljakult teekonda alustanud noorte laulu- ja tantsupeo "Maa ja ilm" rongkäik jõudis pärast viie kilomeetri läbimist koos kõigi osalejatega kella 13 paiku lauluväljakule, kus algas seejärel laulupidu.

Kokku osales rongkäigus ligikaudu 34 500 inimest. Tänavate äärde ja majade akendele oli kogunenud hulganisti peoliste tervitajaid.

Pärnumaa kolonni eesotsas sõitis jalgratastel kaks karu, ühe ratta pakiraamil sõitis rongkäigu kaasa Pärnu maavanem Andres Metsoja. Pärnu linna kolonni eesotsas kõndisid Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja abilinnapea Jane Mets.

Pärnu Postimehe toimetaja Andris Tammela kinnitusel marssisid isegi mudilased vapralt ja rõõmsalt ning väsimuse märke keegi ei näidanud.

Kui tantsupeolised pidid taluma suurt suvekuumust, siis laulupeolisi ja rongkäigus osalejaid ilm soosis: õhtutemperatuur oli mõõdukas ja vihmaga peolisi ei õnnistatud.

Õhtutundideni kestval laulupeol esineb kokku üle 22 200 laulja ning 2100 pillimängija. Kõlab eesti muusika nii tänapäevast kui minevikust. Viimase loo „Laul põhjamaast“ järgi löövad peo lõpul kaasa ka tantsijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles