Vene talu perenaine jagab koos teega häid soove

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanga-Tõnise talu perenaine Ljubov Petrova lõi kodumuuseumi oma vanaema ja vanaisa mälestuseks. Kui ilm lubab, teeb ta õues ehtsasse vene ahju tule ja küpsetab seal venepäraseid sööke.
Sanga-Tõnise talu perenaine Ljubov Petrova lõi kodumuuseumi oma vanaema ja vanaisa mälestuseks. Kui ilm lubab, teeb ta õues ehtsasse vene ahju tule ja küpsetab seal venepäraseid sööke. Foto: Urmas Luik

Sanga-Tõnise tallu tuleks külla sõita alati täpselt kokkulepitud kellaajaks - perenaine Ljubov Petrova soovib, et iga tulijat võtaks vastu äsja ahjust tulnud piruka lõhn.

Audru valla Soomra suvilarajooni tagumises servas hakkab silma peenelt nikerdatud puitpitsidega aed. Ühtäkki oleme venepärases maailmas, mida kaunistavad samovarid, kirevad rahvarõivad ja kuldse maalinguga hohloma nõud.

Magus pirukalõhn täidab kogu vana talumaja köögi, heljub ringi rehetoas teekannude kollektsiooni vahel ja jõuab otsaga õue, kus murule seatud laual ilutseb keraamiliste kausside-pottide näitus.

Pole kahtlustki, et jõudsime õigesse kohta.

Ukrainas sündinud Ljubov Petrova tutvustab siin kõigile huvilistele vene kultuuri, räägib rahvakommetest ning pakub pirukat ja teed. Oma vanaema ja vanaisa auks on ta koduõuel sisse seadnud venepärase kodumuuseumi.

Täna õpetab perenaine meile piruka küpsetamist ja keedab samovaris teed. Need kaks tegevust kuuluvad peaaegu igasse tema päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles