Võrkpallimeeskonda tulevad Sander Steinberg ja Andres Toobal

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Steinberg (löögil) pommitas Kreekas kartmatult isegi kuulsa Ateena Panathinaikose vastu.
Sander Steinberg (löögil) pommitas Kreekas kartmatult isegi kuulsa Ateena Panathinaikose vastu. Foto: volleyball.gr

Mullu hooaja Schenkeri liiga hõbeda ja Eesti meistrivõistluste pronksiga lõpetanud Pärnu võrkpallimeeskonna komplekteerimine käib, juba on sõlmitud lepingud uue diagonaalründaja ja sidemängijaga.

Nii diagonaal Sander Steinbergi kui mängujuht Andres Toobali puhul on tegemist pigem Pärnusse naasmisega – Steinbergi poisi- ja võrkpalli õppimise aastad möödusid Pärnus, Türilt pärit Andres Toobal mängis õige mitu aastat Pärnu esindusmeeskonnas.

Läinud hooajal esines Eesti koondisse kuuluv Toobal Tartu Pere Leiva särgis. 207 sentimeetrit pikk Steinberg mängis Kreekas Saloniki PAOKis ja tegi seal oma tööd nii hästi, et sundis Pärnu võrkpalliklubi tegevjuhilt Reio Tilgalt küsima, kuidas õnnestus niisugune mees üle osta.

“See ei olnud raske,” kinnitas Tilk. “Kreekas on lubaduste ja palkadega lood teadagi kuidas, mängijate hind rahvusvahelisel turul on kukkunud, saime Steinbergiga kaubale mõistliku hinna eest.”

Uusi mängijaid praegu rohkem ei ole. Kõrgemal tasemel mängimisest on loobunud Ardo Lünekund, eelmisest hooajast jätkavad Andrus Raadik, Edgar Maier, Karel Merisaar, koguni kolmeaastase lepinguga Pärnuga seotud võrulasest temporündaja Tamar Nassar, Ergo Sartakov ja mullu pesamunana end heast küljest tutvustanud Sten Saarpere.

“Võimalik on Renee Teppani ja veel ühe-kahe noore meeskonda pääsemine,” arvas Reio Tilk.

Küsimus on nurgaründajates ja liberos. Mullu pikkade välismaarännakute järel oma esimesse klubisse maandunud, kuid Pärnu särgis mitte just oma parimaid esitusi näidanud Jaanus Nõmmsaluga kestvat pikem patiseis.

“Nõmmsalu on nõus mullustel tingimustel jätkama, aga sellist raha klubil praegu ei ole,” rääkis Tilk. “Kui klubi leiab lisaraha ja uus peatreener Urmas Tali arvab, et Nõmmsalu on vajalik, siis pole kellelgi tema vastu midagi. Või siis laseb Jaanus oma hinda alla.”

Tilk ütles, et ühte nurgaründajat on kindlasti vaja ja rahvusvahelisel turul on valik suur.

“Üsna tõenäoline on, et meil ei jätka ka Elia Lulla, igatahes peatreener Taliga pole ta rääkinud ja klubist me temaga kontakti pole saanud,” ütles Reio Tilk.

Puudu on ka libero. Kui nädal tagasi oli Pärnusse kolm libero kandidaati, paar päeva tagasi otsustati tuua võrkpalli juurde tagasi Edgar Järvekülg, siis viimased uudised kõnelevad Sten Esna meeskonnata jäämisest ja see pani Pärnu klubi taas mõtlema.

“Veel otsime üht sidemängijat Toobali ja Sartakovi kõrvale,” kinnitas klubi tegevjuht. “Räägime arvatavasti Viljar Vahteriga, kui ta TTÜsse ei peaks mahtuma.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles