Kabli rannapromenaad ootab remondimehi

Annika Poldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas tegu on vandaali tööga või uus laudtee juba laguneb, oskab öelda ehitaja.
Kas tegu on vandaali tööga või uus laudtee juba laguneb, oskab öelda ehitaja. Foto: Ants Liigus

Vähem kui kaks aastat tagasi Euroopa Liidu toetusel valminud Kabli rannapromenaadi laudtee vajab juba remonti, ehitaja on lubanud töö kiiresti ära teha.

Kabli rannapromenaadil üle sonni liivaranda viival käsipuudega laudteel on lauad kohati lahti ja kiiguvad ning võivad ohustada kõndijaid, eelkõige väikelapsi.

“Ehitaja teab probleemi ja on lubanud, et teeb tee korda,” ütles Häädemeeste valla poolt rannapromenaadi projekti valmimist koordineerinud Tõnu Kiiver. “Selle kohta on vallal ehitajaga kokkulepe,” lisas Kiiver, kelle sõnul on 2009. aasta sügisel valminud promenaaditeedel garantiiaeg tänavu sügiseni.

Projektikonkursil hanke võitnud ja promenaadi ehitanud OÜ Remningu juhataja Günter Krüger imestas, et ehitajat pole asjast teavitatud. “Tõenäoliselt käin ise täna kohapeal ja vaatan üle, mida teha vaja,” ütles eile Krüger, kes avaldas lootust, et tegemist pole vandaalitsemisega. Krüger lubas saata ehitajad teed parandama.

Arhitektide Anneli ja Priit Matsi projekti järgi 2009. aasta sügisel valminud Kabli rannapromenaad avati pidulikult 2010. aastal. Projekteeris P.A.M. Projekt TÜ, ehitusjärelevalvet teostas Arcus Projekt OÜ.

Kabli rannapromenaad arendati välja Euroopa regionaalarengu fondi toel Eesti-Läti projekti põhjal, mis kandis nimetust “Sinilipu poole Läänemere randadel”. Rand on tundmatuseni muutnud. Rajatiste ehituslik maksumus oli neli miljonit krooni. Selle rahaga on ehitatud vetelpäästetorn, teenindushoone koos kohvikuga, piknikukohad, rannateed, mänguväljak, korvpalliplats ja parkimisplats, riietumiskabiinid ning laudadest ja sõelmetest käigurajad ja -teed.

Projekt on täitnud eesmärgi: Kabli rand on muutunud suvitajatele atraktiivseks ja on ilusatel suvepäevadel väga rahvarohke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles