Tunde väldanud tulekahju alajaamas jättis Reiu taimla elektrita

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reiu alajaama juhtmete vahel särises eile kaarleek vähemalt viis tundi jutti.
Reiu alajaama juhtmete vahel särises eile kaarleek vähemalt viis tundi jutti. Foto: Ants Liigus

Eile hommikul särises Pärnumaal RMK Reiu taimla juures alajaamas juhtmete vahel vähemalt viis tundi kaarleek, enne kui see iseenesest kustus.

Särisevad juhtmed avastas kella 5.30 ajal taimla töötaja.

RMK Reiu taimla tööjuhi Rein Anniko sõnutsi andis ta põlevatest juhtmetest teada Eesti Energia rikketelefonil, kuid abi ta sealt ei saanud.

„Algul tuli tükk aega kuulata muusikat, siis kuulati mind ära ja suunati järgmise inimese juurde, kellele pidin sama juttu rääkima. Abi ei olnud miskit. Meil on vaja kasvuhoones taimi kasta, aga keegi ei ütle, millal elektri tagasi saame,” pahandas Anniko. „Millal keegi siia vaatama tuleb, ma teada ei saanud. Mulle öeldi, et saan kodulehelt kahjunõude blanketi välja trükkida.”

Alajaamas juhtmete vahel tekkinud kaarleeki käisid takseerimas ka päästjad.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets ütles, et päästjad said Reiu taimla juurde väljakutsed kell 6.04 ja kell 9.50. „Et põlenud seadme all asus õlitrafo, hoidsid päästjad silma peal, st see põlema ei läheks. Midagi muud päästjad teha ei saanud, sest seadmetes oli elekter,“ lausus ta.

Anniko sõnutsi saab ta aru, et seadmeid võivad tehnilised rikked tabada, aga kummaline on see, et energiafirma põlevate juhtmetega pika aja jooksul midagi ette ei võtnud. „Posti otsas särises vähemalt viis tundi, enne kui leek ise kustus,” märkis ta.

Et kasvuhoonetaimed vajasid kastmist, tellis Anniko ettevõttesse rendifirmast generaatori. Kogu kastmissüsteemi jaoks jääb see nõrgaks, peab osa torusid sulgema ja kastma jupi kaupa.

Anniko meele tegi mõruks see, et pole teada, millal Eesti Energia rikke kõrvaldab. „Kui nad teevad seda mõne tunni jooksul, pole generaatori rentimisel mõtet. Olen teadmatuses, kas see juhtub homme, ülehomme või nädala pärast,” ütles ta. „Selle kohta Eesti Energiast mingitki infot ei antud.“

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmanni teatel tekkis RMK Reiu taimla juures asuvas alajaamas leek kahe alajaamas kontakti kaotanud juhtme vahele.

„Jaotusvõrk tegeleb tagajärgede likvideerimisega ja avariieelse olukorra taastamisega. Palume vabandust ebamugavuste pärast,“ ütles Bachmann, jättes täpsustamata, millal taimla elektri tagasi saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles