Majandusraskused sunnivad säästma tervise arvelt

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarsti juures käiakse aina vähem.
Hambaarsti juures käiakse aina vähem. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tunamullu vähenes hambaarsti vastuvõttude arv kaheksa ja ambulatoorsete vastuvõttude arv neli protsenti, tõdeb äsja ilmunud Eesti statistika aastaraamat.

Arsti vastuvõttude vähenemise üks põhjusi on majanduslangusest tulenevad raskused visiiditasude ja hambaravi eest maksmisel. Peale selle kaotati majanduslanguse ajal hambaravihüvitiste maksmine.

Arsti vastuvõtul käis Eesti elanik aasta jooksul keskmiselt 6,2 korda, sealhulgas kolm korda perearsti juures ja 1,1 korda hambaarsti juures.

Järjekindlalt on vähenenud arsti koduvisiitide arv. 2009. aastal tegid arstid kaheksa protsenti vähem koduvisiite kui aasta varem. Aastas tehti üks koduvisiit kümne inimese kohta.

Taastusravikeskustes käijate arv väheneb endiselt. 2010. aastal kahanes see arv põhiliselt seetõttu, et Eesti elanikke käis seal vähem – üle kahe aasta oli jälle enamik taastusravikeskustes viibinutest turistid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles