Vahur Mäe: Pärnu arengukava ootab linnakodanike panust

, Pärnu linnavolikogu esimees (Toomas Kivimägi valimisliit)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Mäe.
Vahur Mäe. Foto: PP

Neil päevil on suvepealinna mitmes avalikus kooskäimiskohas toimumas arutelud, mille tulemusena hakkab lõplikku kuju võtma Pärnu linna arengukava aastani 2025. Millisena me kodulinna näeme? Kas soovime kirjeldatud elukeskkonnas järgmisel 14 aastal elada?

Täpsemalt on kõigil linnakodanikel ja Pärnu sõpradel oma sõna olulise arengudokumendi koostamisel kaasa öelda kuni 16. augustini, sest siis kukub lõpptähtaeg. Sama daatum on pandud paika linna keskraamatukogus kulmineeruva avaliku arutelu ajana.

Kes suvepuhkuste tõttu veel teemaga täpsemalt kursis pole, leiab infot linna koduleheküljelt, linnavalitsusest, keskraamatukogust ja linnaosadest.

Üha enam olen veendunud, et arengudokumenti ei võeta a priori enam kui tüütut ja seadusest tulenevat segast ja ümmargust teksti. Hoiakud on muutunud suunas, mis avalduvad pigem kaasamõtlemises, kodanike panusel ja teadmisel, et oma elu ja keskkonna planeerimisel ei piisa ainult suusõnalistest kokkulepetest, vaid meile kõigile on antud piisavad võimalused kaasa rääkida.

Nii nagu eramajapidamine, ettevõte või vabaühendus, vajab avalik sektor ellujäämisstrateegiat ehk juhiseid, mille järgi vaadeldaval perioodil hakatakse elama.

Kuna 2014. aastal stardib Euroopa Liidu uus tõukefondide rahastamismehhanism ja loodetavasti osutuvad tõeks väited, et just Balti riigid võidavad sellest proportsionaalselt kõige rohkem, oleks patt jätta ideedega panustamata. Pidagem planeerimisel silmas linnaruumis kõiki eluvaldkondi!

Minu repliigi mõte on teid kõiki kutsuda arengukava valmimisse sõna sekka ütlema. Just meie, linnakodanikud, peame olema arengukava tõelised arhitektid.

Pärnu linnavolikogu päevakorda jõuab uus arengudokument septembris. Millisena ta vastu võetakse, sõltub väga paljuski elanikkonna arvamusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles