Patrull-laev Ristna külastab Kihnut ja Ruhnut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrulllaev Ristna.
Patrulllaev Ristna. Foto: meredivisjon.ee

Mereväe ja Kaitseliidu meredivisjoni ühismeeskond  külastab tänasest laupäevani patrull-laevaga Ristna Kihnut ja Ruhnut.

Visiidi eesmärk on harjutada merekaitseliitlaste ja mereväelaste koostööd ning saada ülevaade väikesaarte sadamate võimalustest sõjalaevu vastu võtta.

Ristna jõudis Kihnu täna hommikul. Laeva meeskond kohtus Kihnu vallavanema Ingvar Saarega, pärastlõunal on laev avatud kõigile huvilistele.

Homme sõidab Ristna Ruhnu. Meeskond osaleb Ruhnu regati autasustamistseremoonial ning külastab Ruhnu piirivalvekordonit.

Ristna meeskonda kuulub seitse elukutselist mereväelast, kes juhendavad  väljaõpet, ja kümme Kaitseliidu meredivisjoni vabatahtlikku kaitseliitlast. Laeval on kaks komandöri: kaptenmajor Indrek Hanson mereväest ja nooremleitnant Alo Tamm Kaitseliidust.

„Mereväe ja Kaitseliidu meredivisjoni koostöö on kestnud kolm aastat ja annab esimesi  nähtavaid tulemusi. Testime harjutustel, kuidas merekaitseliitlased suudavad sõjalaeva ohjata, et edaspidi sellega juba iseseisvalt operatsioone läbi viia,“ ütles Hanson.

Kaitseliidu meredivisjoni-poolse laevakomandöri nooremleitnant Alo Tamme sõnutsi on Kihnu-Ruhnu mereõppus meredivisjoni kaitseliitlastele selle navigatsioonihooaja põhisündmus ja kõik reservväelased annavad endast parima ühisõppuse õnnestumiseks.

Mereväelased ja kaitseliitlased harjutavad meresõidul navigatsiooni ja tuletõrjeoskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles