Galerii: Bastioni jõulumood pakub tangolikke värve ja sensuaalsust

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bastioni moeetendus "Aaastalõpu tango".
Bastioni moeetendus "Aaastalõpu tango". Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Café Grandis toimunud moeetendusel tutvustati rõivafirma Bastion jõulukollektsiooni ja Vivian Vau kingasalongi jalanõusid.

Etendus kandis pealkirja “Aastalõpu tango”, sest Bastioni värskeimas kollektsioonis on tangole omast värvi ja kirge.

Jõuludeks pakutakse väga pidulikke tualette, valida on kaunite kostüümide, kokteilikleitide ja külluslike õhtukleitide vahel.

Disainer Monika Randloo ütles kollektsiooni iseloomustuseks, et moevärvid on must, valge, tumelilla ja veripunane.

Materjalidest on palju kasutatud tekstiilitööstuses uudseid metallikkangaid, mis annavad ennast sättida põnevateks vormideks ja säilitavad tantsuhoos keerutades kuju.

Metallikkangast oli valmistatud nii omapärase vormiga kleite kui kostüümide kortsulisi või lainjaid kraesid ning teisi detaile.

Mitme kleidi ja kostüümi juures oli kasutatud žakaarkangast, mis mõjus sädeleva brokaadina. Efektsed olid kulla- või hõbedamustrilised kangad, paljud rõivad koosnesid mitmest riidekihist.

Palju oli näha mustrilist pitsi: varrukate ja kaunistustena ning jakina kostüümide juures.

Tähtis roll oli külluslikel tüllist alusseelikutel, mis muutsid napi ja liibuva või korsetisarnase ülaosaga kleitide seelikuosad baleriini või võistlustantsija koheva kleidi sarnaseks.

Paljudel kleidimudelitel olid paljastatud õlad, rõhutatud taljejoon ja printseslikult voogav seelikuosa.

Vastandina kohevatele tantsukleitidele olid paljud õhtukleidid väga lihtsa klassikalise lõikega. Põhiliselt mustast siidisest kangast voogavad kleidid olid pidulikuks muudetud mõne efektse lisandiga: tualette ehtisid Swarowski kristallidest kaunistused, ilupaelad, lipsukesed, seosed või väikesed draperiid.

Kollektsiooni autorid on Bastioni disainerid Merike Pääro, Monika Randloo ja Raili Nõlvak. Monika Randloo sõnutsi pole sihtgrupiks tütarlapsed, vaid naised alates 25 eluaastast, palju rõhku pannakse naiselikkusele ja sensuaalsusele. 

Õhtutualetile panevad punkti efektsed kingad. Vivian Unt ütles oma salongis Vivian Vau müüdavate jalanõude kohta, et kuigi musta värvi kingad sobivad kõigega, võiks lisada elule rõõmu ja värvi erksatooniliste kingade abil.

Punasest lakknahast kingad või mustad ja valged lakksaapad tõmbavad kandjale ohtralt pilke ning moodustavad põneva komplekti nii rangejoonelise musta kleidi kui küllusliku peokleidiga. Dramaatilise mulje loovad mustad pikad kindad koos kõrgete saabastega.

Tundub, et küll küllale liiga ei tee: isegi pretensioonikalt punastel, kuldsetel, lilladel ja hõbedastel kingadel on kaunistuseks siidroosid, säravad pandlad või kristallid.

Kingalõigete puhul on maitseasi, kas eelistada ümara, terava või kandilise ninaga kingi – kõik on praegu lubatud. Kontsad on kõrged, sest Undi ütlust mööda ei maksa üleliia kiirustada, vaid pigem daamilikul sammul kulgeda, et jääks rohkem aega ümbritsevat maailma märgata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles