Paikuse püüab parima koolisöökla tiitlit

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse koolisöökla. Arhiivifoto.
Paikuse koolisöökla. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tervise arengu instituudi (TAI) korraldataval parima koolisöökla võistlusel on praeguseks Pärnu maakonnast oma kandidatuuri üles seadnud Paikuse põhikool.

Võistlus pole kaugeltki lõpusirgel, sest üldhariduskoolide sööklatele ja toitlustajatele mõeldud konkursi lõpp-tähtaeg on 19. september.

TAI projektijuht Reelika Viitamees ütles, et tänavu kuuendat korda toimuval parimate koolisööklate mõõduvõtul lõi Paikuse kaasa mullugi.

“Paikuse põhikooli söökla oli eelmisel aastal Pärnumaalt ainukesena võistlustules. Nende toonane finaalikoht on igati tunnustamist väärt ja tubli tulemus,” meenutas Viitamees.

Tänavusele konkursile on registreerunud viis osalejat, kuid Viitamehe sõnutsi ei saa selle numbri põhjal kindlasti veel lõplikke järeldusi teha. “Kui suvine koolivaheaeg on läbi saamas, hakkavad koolikokad aktiivsemalt konkursile registreeruma,” arvas ta.

Viitamehe ütlust mööda peavad korraldajad võistluse puhul olulisimaks, et õpilased saaksid täisväärtuslikku ja maitsvat koolitoitu ning koolikokad tunnustada hea ja tänuväärse töö eest.

“Kindlasti ei taha me selle konkursiga püüda nii-öelda eliitkoolide sööklaid, vaid kõiki häid ja tublisid koolisööklaid, sõltumata nende asukohast või suurusest. Konkurss on alates eelmisest aastast muutunud kokakeskseks, mis tähendab seda, et püüame võistlusega tunnustada kokkade oskusi, teadmisi, nende koostatud menüüsid. Kindlasti on huvitav näha, kuidas koolikokad arenevad ja pakuvad uudsete retseptide järgi omanäolist lõunat ja tutvustavad noortele eri kultuuride toitumistavasid.”

Koolisööklatel ja -toitlustajatel on 19. septembrini aega täita registreerimisankeet, teha sööklast fotod ja esitada ühe nädala lõunamenüü koos tehnoloogiliste kaartidega. Nende põhjal valib professionaalsetest toiduasjatundjatest þürii välja kuus paremat koolisööklat.

Finaalis, mis toimub 4. novembril Tallinnas toidumessil, tuleb edasipääsenud koolidel etteantud ajaga valmistada koolipäeva näidislõuna ja üks lisaroog.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles