“Pruutide kool” läheb täissaalidele

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Mitt

Tõstamaa mõisakoolis etenduv “Pruutide kool” läheb täissaalidele, tõdes mõisa projektijuht Liina Käär. “Lavastus on pälvinud palju kiidusõnu, Tõstamaale sõidetakse seda vaatama nii Tartust kui Tallinnast,” rääkis Käär. Tema sõnade kohaselt külastab mõni inimene valda esimest korda ja imestab, et selline koht on olemas. “Me ei julgenud nii suurt edu lootagi. Saalis on 120 kohta ja igal etendusel tuleb toole juurde panna.”

“Pruutide kooli” mängitakse 30. augustini, see on ühenduse R.A.A.A.M. ja Tõstamaa valla koostööprojekt: lavastuses teevad kaasa kohalikud harrastusnäitlejad, kujunduse ja kostüümidki on valmistanud Tõstamaa inimesed.

“Pruutide kooli” tegevus toimub Tõstamaa mõisas aastail 1926–1927, kui seal avati üks Otto Strandmani majanduspoliitika viljadest – tütarlaste kodumajanduskool. Rahvasuus hakati seda kutsuma pruutide kooliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles