Kihnu ja Manija soovitati lisada üleujutusohuga alade hulka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine üleujutus. Foto on illustreeriv.
Kevadine üleujutus. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Üleujutusohuga seotud riskide hinnangule tulnud ettepanekutes soovitati kaheksa senise riskipiirkonna hulka lisada veel ka Kihnu ja Manija saared ning Nasva alevik.  
 

Veebruaris valmis üleujutusohuga seotud riskide esialgne hinnang, mis kaardistas Eestis asetleidnud üleujutused, eristas neist olulised ning määras üleujutusohuga seotud olulisemad riskipiirkonnad. Hinnangule sai avalikul väljapanekul esitada ettepanekuid selle muutmiseks. Keskkonnaministeeriumi veeosakonna spetsialisti Agne Aruväli teatas, et kokku saadeti 13 ettepanekut erinevate linnade, omavalitsuste, maakondade ja ametkondade poolt.

„Ettepanekutes sooviti lisada juba kaheksale välja pakutud piirkondadele veel uusi olulisi riskipiirkondi nagu näiteks Nasva alevik, Kihnu ja Manija saared,“ sõnas Aruväli. „Lisaks tehti mitmeid ettepanekuid töö sisu täiendamiseks nagu näiteks tuleks hinnangusse juurde lisada ohupiirkonnas olevate oluliste keskkonnaohtlike objektide nimistu.“

Keskkonnaministeerium vaatab ettepanekud üle, vastab neile kahe kuu jooksul pärast avaliku väljapaneku lõppemist ja teeb vajalikud muudatused töös hiljemalt 22. detsembriks.

Üleujutuste riskijuhtimise eesmärgiks on vähendada üleujutuste esinemise tõenäosust ja nende mõju. Riskide maandamine peab aga hõlmama kaitset üleujutuste eest, valmisolekut üleujutusteks, üleujutuste prognoosimist ja varajase hoiatuse süsteeme.

Üleujutusohuga seotud riskide esialgse hinnangu tulemusena määrati Eestis kaheksa olulist riskipiirkonda – Audru valla Papsaare küla tiheasustusalad, Haapsalu, Kohtla-Järve linna Järve linnaosa, Kuressaare, Pärnu, Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Pirita linnaosad, Tartu ning Võru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles