“Käsitööga tööle 2” alustab taas koolitusi

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti “Käsitööga tööle 2” eelmise Pärnu rühma lõputöid sai kevadel imetleda Maarja-Magdaleena gildis. Liina Reesi lõputöö inspireerisid Haapsalu pitsimustrid.
Projekti “Käsitööga tööle 2” eelmise Pärnu rühma lõputöid sai kevadel imetleda Maarja-Magdaleena gildis. Liina Reesi lõputöö inspireerisid Haapsalu pitsimustrid. Foto: Urmas Luik

Käsitööoskusega ja ettevõtlikele töötutele algab sügisel järjekordne kursus projekti “Käsitööga tööle 2” raames.

Seitse kuud kestev tootearendust ja ettevõtlust õpetav tasuta koolitus algab septembris. Ühineda võivad sellega nii mehed kui naised, kes oskavad mingit liiki käsitööd teha ja soovivad sellest teha oma elatusallika.

Ettevõtmise raames avatakse sel aastal õpperühmad Pärnu kõrval Rakveres, Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Võrus. Seni on riigis projekti edukalt läbinud 127 õpilast, kellest paljud juba käsitööga leiba teenivad.

Osalejad saavad niiviisi teadmisi kohalikust käsitööst ja võimaluse täiendada oma oskusi.

Koolitus on jagatud tootearenduse, ettevõtluse ja internetiturunduse alateemaks. Kevadeks peaks õpilastel valmis olema kindel toode, mida annab turustada, ja äriplaan, millega taotleda stardiabi.

Tootearendust õpetavad disainerid-tekstiilikunstnikud, ettevõtluskoolitust teeb Tartu ülikooli ettevõtluskeskus. Projekti korraldab TÜ Viljandi kultuuriakadeemia ja rahastab Euroopa sotsiaalfond.

“Koolituse sihtgrupp on töötud ja väikeste lastega emad, kelle lapsehooldusraha lõppenud,” rääkis Eeva Talts, projekti tugiisik Pärnus. “Peale nende saame võtta projekti mõne tugiisiku, kes võivad olla töötavad käsitöös tugevad inimesed, kes end sel alal täiendada soovivad.”

Taltsi sõnutsi ei õpetata projektis uusi käsitöötehnikaid, vaid pigem loovust, et osaleja õpiks oma oskusi paremini kasutama ja tooteid turustama. Plaanis on huvitavaid väljasõite, eelmise lennu lõpetajad külastasid näiteks Eesti Rahva Muuseumi Tartus, muuseume Olustveres, Heimtalis, Kihnus. Sellel sügisel viiakse kursuslased tutvuma Setu käsitööga. Kevadel saavad kõik osalejad oma töid esitleda näitusel.

Koolitus algab 3. septembril, registreerimiseks tuleb ühendust võtta Eeva Taltsiga Nooruse majas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles