Rautaruukki koondab tootmise Baltikumis Pärnusse

Raido Keskküla
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terasest ehitusmaterjalide tootja Rautaruukki koondab tootmise Baltikumis Pärnu tehasesse.
Terasest ehitusmaterjalide tootja Rautaruukki koondab tootmise Baltikumis Pärnu tehasesse. Foto: Ants Liigus

Terasest ehitusmaterjalide tootja Rautaruukki suleb Riias ja Vilniuses väikesed profiilide tootmisüksused ja toob seadmed järgmise aasta aprilli lõpuks üle Ruukki suuremasse tehasesse Pärnus.

Rautaruukki põhjendas tegevuse koondamist tootmise efektiivsusemaks muutmise ja tootmismahtude ning logistika optimeerimisega Baltikumis. „Mõlemad suletavad tehased teenindavad peamiselt kodumaist turgu,“ teatas firma. „Kohalik müük jätkub ning katuse- ja viimistlusprofiilid tarnitakse Lätti ja Leetu tulevikus peamiselt Eestist.“



Rautaruukki toodab metallil põhinevaid komponente, süsteeme ja terviklahendusi ehitus- ja masinaehitustööstusele. Firma tegutseb 26 riigis ning annab tööd 15 000 inimesele.



Rautaruukki 2007. aasta müügitulu oli kokku 3,9 miljardit eurot. Ettevõtte aktsia on noteeritud OMX Helsingi börsil. Korporatsioon kasutab alates 2004. aastast  Ruukki kaubamärki. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles