Politsei näitas riskigrupi noortele haigeid siseelundeid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grupitööna valmistasid noored teemakohaseid plakateid.
Grupitööna valmistasid noored teemakohaseid plakateid. Foto: Lääne prefektuur

Pärnu poltseijaoskonna noorsoospolitsei korraldas peamiselt suitsetamise ja alkoholitarbimisega politsei huviorbiiti sattunud noortele projekti „Mina ei tarbi“ raames hariva väljasõidu Tartusse.

Politsei silmis riskigrupi noored külastasid väljasõidul noorsoopolitseiga Tartus vana anatoomikumi ja Ahhaa 4D elamuskino.

Vanas anatoomikumis Toomemäel on kõigil huvilistel võimalus vaadata ligi 2000 inimkeha preparaati ja saada ülevaade keha sisemusest ning sellest, milliste muutusteni organismis viivad haigused, õnnetused või vägivald. Seal toimuski lastele loeng: räägiti suitsetamise ja alkoholi kahjulikkusest organismile, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Pärast seda said lapsed näha, kui vigased ja haiged on elundid, mida on kahjustanud ebatervislikud eluviisid.

Kehakinnituse järel mindi üheskoos 4D kinno, kus vaadati filmi „Maa sügavus”. Kui vanas anatoomikumis vaadeldi, mis juhtub, kui oma organismi mürgitada, siis filmi abil said noored teada, mis toimub Maaga, kui see tasakaalust välja viia.

Koduteel tehti väike peatus Võrtsjärve külastuskeskuses. Seal said noored oma äsja omandatud teadmisi rakendada. Grupitööna valmisid teemakohased plakatid „Suitsetamine tekitab vähki”, „Ütle "ei" alkoholile”, „Suitsetamine võib tappa” ning „Suitsetamine kahjustab sind ümbritsevaid inimesi”.

Plakatite valmistamisel oli abiks noorsoopolitseinik Kristi Vahi  ja neist koostatud näitus on üleval Lääne prefektuuri peamajas.  

Suvist väljasõitu toetas Pärnu linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles