Veevärgitööd kestavad veel kaks aastat

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vee ja ühtekuuluvusfondi ühisprojekt jätkub aastatel 2011-2013.
Pärnu Vee ja ühtekuuluvusfondi ühisprojekt jätkub aastatel 2011-2013. Foto: PP

AS Pärnu Vesi on kuulutanud riigihanke veevärgi ja kanalisatsiooni ehitaja leidmiseks Pärnu kesklinnas, tööd jätkub veel kaheks järgnevaks aastaks.

Juuresoleval skeemil on näha Pärnu kesklinna piirkonnad, kus aastatel 2011–2013 torutöid tehakse ja sellega seoses tänavad üles kaevatakse.

Tegu on Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi ja Pärnu veefirma ühisprojektiga, kus ühtekuuluvusfond kannab 76,81 protsenti kulutustest.

Ühisprojekti eeldatav maksumus eelmainitud aastail on 12,3 miljonit eurot. Pärnu Vee kanda jääb sellest 3,7 miljonit. Raha kulutatakse vee- ja kanalisatsioonitorustike ehituseks ja tänavate tähtaegseks taastamiseks.

Sademevee kanalisatsiooni ehitamise või vanade sademeveekaevude rekonstrueerimise kulutused jäävad tervenisti veefirma kanda. Kokku ehitatakse 58 kilomeetrit torustikke ja rekonstrueeritakse Mere puiestee reoveepumpla.

Projekti lõppedes on Pärnu Vee esitatud andmete kohaselt saanud kvaliteetse veevärgi ja kanalisatsiooni umbes 7000 Pärnu elanikku.

Keskkonnamõjude eelhinnangu aruande järgi paraneb Pärnu kesklinna ja muudesse elamupiirkondadesse uue veevärgi ja kanalisatsiooni ehitamisega Pärnu jõe ja merelahe keskkonnaseisund, kuna ühiskanalisatsiooni laienemisega linnas ei ole vajadust enam kasutada reovee kogumis- ega imbkaeve.

Oluliselt ongi juba vähenenud ja väheneb veel pinnase ja looduslike veekogude reostuskoormus, mis mitmes Pärnu linnaosas oli varasematel aastakümnetel tavaline.

Pärnu Vesi on lubanud lõplikult sulgeda kõik seni veel kasutuses ühisvoolsed reovete Pärnu jõkke väljalaske kohad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles