Sõudjad eelsõitudes ei üllatanud

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsä (paremalt), Tõnu Endrekson, Sten-Erik Anderson ja Kaur Kuslap saavad täna uue võimaluse.
Andrei Jämsä (paremalt), Tõnu Endrekson, Sten-Erik Anderson ja Kaur Kuslap saavad täna uue võimaluse. Foto: Fred Killing

Sloveenias Bledis alanud sõudmise MM-võistlustel ükski Eesti paat eelsõidust otse edasi ei saanud, kuid medali- või olümpiapileti tee tõeliste tahtjate ees veel püsti ei tõusnud.

Suurimate lootustega MMile läinud Kaspar Taimsoo ja Allar Raja juhtisid küll paarisaerukaheste eelsõitu poolel maal, kuid kaotasid lõpus ligi kolme sekundiga brittidele Matthew Wellsile ja Marcus Batemanile. Eestlased olid küll teised, aga edasi sai igast eelsõidust vaid võitja. Peale brittide vormistasid nii edasipääsu veel sakslased Hans Gruhne ja Stephan Krüger ning sloveenid Iztok Cop ja Luka Spik.

Raja ja Taimsoo stardivad täna valiksõidus koos Itaalia, Argentina ja Ungari paatkondadega, poolfinaali ehk 12 parema sekka saab selle sõidu kaks paremat.

Eesti uus paarisaeruneljane (Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson, Sten-Erik Anderson, Kaur Kuslap) sattus loosi tahtel väga tugevasse eelsõitu, kus jäi Venemaa, Ukraina, Inglismaa ja Kuuba järel viiendaks ehk viimaseks. Edasi said venelased ja ukrainlased, Eesti nelik üritab täna valiksõidus sloveenide, uusmeremaalaste, inglaste, taanlaste ja prantslaste seas kahe parema sekka jõuda. See tähendaks pääsu esitosinasse ja …

“Kaheste avastardid näitavad, et otsesed medalinõudlejad on Sloveenia, Saksamaa, Uus-Meremaa, Prantsusmaa ja Inglismaa. Meie meeste medal oleks väga ilus üllatus, aga tõenäosus selle saamiseks on väike,” arvas sõudelegend Jüri Jaanson. “Neljase kohta niipalju, et kui neil õnnestub B-finaali saada, siis seal nad tõenäoliselt viimaseks ehk esimesena olümpialt välja ei jää.”

Kaisa Pajusalu tegi pühapäeval eelsõidus tubli etteaste, jäädes alla vaid otse poolfinaali pääsenutele, uusmeremaalanna Emma Twiggile ja mullusele maailmameistrile rootslanna Frida Svenssonile. Pajusalu valiksõit on homme, seal peab ta kolme parema seas lõpetama.

Joosep Laose eelsõidu võitis vanameister sakslane Marcel Hacker, järgnesid belglane Tim Maeyens ja üllatusena kolmanda 24 sekka läinuna inglane Sawarn Singh. Laos oli 16 sekundit hindust maas neljas, ees Colombia ja Kameruni meestest. Bledi kogemusi omandama saadetud nooruke Laos tegi eile valiksõidu koos Iisraeli, Mehhiko, El Salvadori, Paraguay ja Gruusia ühepaadimeestega, lootes finišeerida vähemalt teisena ja seega 24 parema seas jätkata. Paraku see ei õnnestunud, Laos oli mehhiklase ja Iisraeli sõudja järel kolmas.

Eile tegid avastardi MMidel ka Eesti invasõudjad Ahti Tomp, Alar Õige, Jelena Pipper ja Rea Kukk, kes koos roolija Mihkel Klementsoviga jäid eelsõidus paraku neljandaks ja jätkavad 16 konkurendi seas poolfinaali pääsu üritamist valiksõidus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles