Võrkpallimeeskonna pink täienes brasiillasega

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiiliast tulnud nurgaründaja Bryan Romano Farani on Pärnus koos uute meeskonnakaaslastega jooksmas käinud, jõusaalis rauda sikutanud ja palligi katsunud.
Brasiiliast tulnud nurgaründaja Bryan Romano Farani on Pärnus koos uute meeskonnakaaslastega jooksmas käinud, jõusaalis rauda sikutanud ja palligi katsunud. Foto: Võrkpalliklubi

Eilseks selgus, et Pärnu võrkpalliklubi eest hakkab algaval hooajal mängima brasiillane Bryan Romano Farani, tagasi on Romet Priimägi ja põhimõtteliselt kuulutati meeskond komplekteerituks.

Kohvimaa mees tegi pärnakatega esimese trenni kaasa esmaspäeval ja peatreener Urmas Tali ning klubi juhid otsustasid nähtu põhjal temaga lepingu sõlmida.

“Tundub, et midagi tema sees on,” kinnitas Tali. “Füüsis pole laita, löögikäsi on terav. Eks kahe nädala pärast Pärnu turniiril näeme, mis mees ta mängus on. Kui ta meile mingil põhjusel ei sobi, siis kontrakti saab ju lõpetada.”

Uus mees mängis Brasiilia superliigas

Bryan Romano Farani on 25aastane 197 sentimeetrit pikk nurgaründaja. Ta teenistuslehel on kuulumine 2009/2010 hooajal Hispaania A2 liiga L’lla Grau klubisse ja hooajal 2010/2011 mängimine Brasiilia superliigameeskonnas Volta Redonda-RJ.

Pärnu võrkpalliklubi tegevjuht Reio Tilk teadis veel, et Faranil olla olnud leping ühe Portugali superliigaklubiga, mille portugallased ühepoolselt üles ütlesid, ja mingil lühikesel perioodil käis ta aitamas üht Saudi Araabia meeskonda.

Pärnu meeskonnas on mullusega võrreldes toimunud olulisi muudatusi. Treenerite pingil istuvad nüüd peatreenerina Võru juurtega, aga ka nii Tartus kui Soomes edukalt töötanud Urmas Tali ja Pärnu klubi noortetreener Toomas Jasmin.

Steinberg, Priimägi ja Toobal on tagasi

Tagasi lapsepõlvelinnas Pärnus on eelmisel hooajal Kreeka kõrgliigas säravaid mänge teinud pikk diagonaalründaja Sander Steinberg. Taas on Pärnus ka siin mitu heal tasemel hooaega mänginud temporündaja Romet Priimägi ja Pärnus oma täiskasvanukarjääri alustanud sidemängija Andres Toobal. Libero rolli täidab vahepeal suurest võrkpallist eemal olnud Edgar Järvekülg.

Mullusest koosseisust jätkavad Andrus Raadik, Tamar Nassar, Aivar Silm, Ergo Sartakov, Edgar Maier, Karel Merisaar ja Sven Saarpere, noortest üritavad esindusmeeskonda pääseda Renee Teppan ja Taavet Lepik.

Tipptasemel mängimise lõpetas Ardo Lünekund, Elia Lulla lahkus Tartu Pere Leiva meeskonda, tänavu ei palganud Pärnu klubi enam lätlasi Agris Leitist ja Austris Stalsi. Uks kipub kinni minema ka mullu Pärnu eest mänginud Jaanus Nõmmsalu ees. Praegu valmistub heasse vormi tõusnud Nõmmsalu esinema Eesti koondislasena EM-finaalturniiril, ühegi klubiga tal lepingut sõlmitud ei ole.

“Olin Pärnus nõus mullustel tingimustel jätkama, nemad ütlesid, et nii palju raha ei ole, ja sinna need jutud jäid,” selgitas Nõmmsalu eile. “Sain Tali jutust aru, et kui brasiillane võetakse, on meeskond täis. Tuleb mul siis ilmselt midagi välismaalt otsida. Praegu konkreetset pakkumist ei ole, aga üritan end EMil heast küljest näidata ja loodan, et Türgi liigas hakatakse kahe leegionäri asemel kolme lubama – siis peaks variante tekkima. Ja kui ei teki, siis pole midagi teha, tuleb koos Sten Esnaga äri ajama hakata ning mõista, et võrkpall pole maailmas ainuke tegevus.”

Nõmmsalu ees ei ole uks veel päris kinni

“Kui keegi ära kukub, kui selgub, et brasiillane meile ikkagi ei sobi, kui Nõmmsalu siis veel saadaval on,” jättis peatreener Tali eelarve pingelisust rõhutades ukse siiski paokile.

Pärnu klubi meeskond testib end kodusel sõprusturniiril 17. ja 18. septembril Tartu Pere Leiva, Riia Lase ja Soome Vammalan Lentopallo vastu. Enne pöörduvad Eesti võrkpallisõprade pilgud aga Tšehhi, kus Eesti meeskond mängib 10. septembrist alates Venemaa, Tšehhi ja Portugaliga. Ning positiivsete üllatuste puhul ehk mõne mängu veelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles