Pärnus vajas suvel rannavalve abi 350 inimest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalvetöötaja Pärnu rannas. Foto on illustreeriv.
Rannavalvetöötaja Pärnu rannas. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel suvel Pärnus suvitajate turvalisust taganud G4S rannavalve andis esmaabi 347 rannalisele, kiirabi kutsuti suve jooksul randa kümnel korral.

G4Si kommunikatsioonijuhi Julia Garanža sõnutsi juhtusid tõsisemad traumad rannaliival sportijatega, kes põrkasid palli mängides kokku või kukkusid.

Vees ühtegi tõsisemat juhtumit, mis rannavalve sekkumist nõudnuks, Garanža sõnade kohaselt sel suvel Pärnu rannas ei olnud.

Kuumalaine ajal turgutasid päästjad kaht liiga kauaks päikese kätte jäänud rannalist.

Rannamelus kaduma läinud lastest teatati rannavalvuritele suve jooksul 75 korral. Kõik lapsed leiti üles. Kõige kauem otsiti 22. juulil kaduma läinud 6aastast tüdrukut, kelle leidmiseks kulus ligi neli tundi. „Last otsiti mitu tundi, abiks olid kõik rannavalve töötajad, G4Si patrullekipaažid, rannavalve maleva lapsed ja politsei,“ ütles G4Si kommunikatsioonijuht.

Garanža jutu järgi oli tänavu väga suur abi rannas jagatud käepaeltest, millele lapsevanemad said oma telefoninumbri kirjutada. „Mitmel päeval jagasid rannavalvurid vanematele sadakond käepaela,“ märkis G4Si kommunikatsioonijuht. „Käepaelte jagamine on väga tänuväärt tegevus ja seda tuleks jätkata tulevikuski. On näha, et käepaelte järele oli vajadus suur. Tänu käepaelale on rahvarohkes rannas eksinud lastel oma vanemaid telefoninumbri järgi märksa lihtsam üles leida.“

Avaliku korra ja heakorra rikkumisi tuli Pärnu rannavalvuritel lahendada suve jooksul 357 korral, politsei kutsuti randa kahel korral.

Garanža ütles, et peamiselt olid rikkumised seotud alkoholi tarbimisega. „Kahjuks on alkohol meil rannakultuuri osa. Inimesed tulevad randa koos alkoholi ja klaastaaraga,“ lausus Garanža.

Peale alkoholiga seotud rikkumiste tuli rannavalvuritel korrale kutsuda koos lemmikloomaga randa tulnud inimesi ning ranna suplusalasse sattunud ja ujujate turvalisust ohustanud lohesurfareid ja kaatrisõitjaid.

Kõige rahvarohkem oli Pärnu rand sel suvel juuli eelviimasel nädalal. Siis loendati iga päev üle 20 000 rannalise. Samal ajal mõõdeti selle suve kõige soojem ööopäeva keskmine veetemperatuur - 22 kraadi.

G4S rannavalve töötas Pärnu rannas 1. juunist 31. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles