Pärnu ümbersõidutee uus ehitaja sai rohelise tule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate tee.
Ehitajate tee. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Maanteeamet allkirjastas reedel 27,2 miljoni eurose lepingu konsortsiumiga Lemminkäinen Eesti AS, AS TREF ja AS Teede REV-2 Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja Läänepoolse ühendustee lõpuni ehitamiseks.

Tööde lõpptähtaeg on 2012. aasta oktoober, teatas maanteeamet.

Varasema info põhjal tegid hankele ühispakkumised ka Läti SIA Binders ja SIA Arčers ning Merko koos Tallinna Teedega. Binders ja Arčers küll vaidlustasid hanke, kuid võtsid seejärel vaidlustuse tagasi.

Konsortsiumi ülesanne on nii Ehitajate teel kui läänepoolsel ühendusteel pooleliolevate ehitustööde jätkamine. Hanke võitjal tuleb jätkata Tallinna maantee ja Ehitajate tee 5,8 kilomeetri pikkuse neljarajalise eraldusribaga teelõigu ehitust. Peale selle on lepingupartneri ülesanne lõpetada 2,9 kilomeetrit kogujateid, üheksa kilomeetrit jalg- ja jalgrattateid, viis jalg- ja jalgrattatunnelit, 2,5 kilomeetrit müratõkkeid ning kommunikatsioonid.

Samuti peab hanke võitja läänepoolsel ühendusteel lõpetama ehitustööd Tallinna maantee ja Lihula maantee vahelisel 2,8 kilomeetri pikkusel kaherajalisel teelõigul ja Lihula maantee 0,9 kilomeetri pikkusel neljarajalisel eraldusribaga teelõigul. Lepingu järgi tuleb võitjal ehitada lisaks üks kilomeeter ristuvaid teid koos ringristmikega, kaks jalg- ja jalgrattatunnelit, kommunikatsioonid ning uus 70 meetri pikkune sild üle Sauga jõe.

Sellele teelõigule on hankes ette nähtud 0,2 kilomeetri ulatuses müratõkkeid ning 4,2 kilomeetrit jalg- ja jalgrattateid.

Maanteeamet sõlmis algselt Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ehituslepingu 2009. aasta 23. septembril ja läänepoolse ühendustee ehituslepingu 2009. aasta 3. novembril konsortsiumiga, mida juhtis Koger & Partnerid. Möödunud aasta suvel sai konsortsiumi juhtivpartneriks Binders.

Ehitajate tee tööde maksumuseks lepiti 2009. aastal sõlmitud hankelepingus kokku 247,7 miljonit krooni, läänepoolse ümbersõidu toonaseks lepinguhinnaks oli 85,8 miljonit krooni. Seega tuleb 2009. aasta lepingute järgi tööde toonaseks hinnaks 21,3 miljonit eurot. Uus hange on ligi 28 protsenti kallim.

Vastavalt esmasele lepingule pidi Ehitajate tee valmima tänavu sügisel ning läänepoolse ümbersõidu valmimise tähtaeg oli möödunud aasta 15. oktoobril.

Selle aasta 16. märtsil saatis maanteeamet Bindersi ning Koger & Partnerite esindajatele avalduse Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühenduse ehituslepingute lõpetamise kohta. Varem oli Binders teatanud, et loobub lepingute täitmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles