Port Arturi kohvikus näeb Pärnu noorte fotosid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Grete Raspen Masing

Täna kell 17 avab Andres Adamson koos oma fotohuvilistest noortega Port Artur 1 punasel kiviseinal näituse KaGrePaKe.

Näituse idee tekkis väljapaneku "Pärnumaa foto 2008" avamisel, kui selgus, et piltide eksponeerimiseks on seinapinda vähem, kui näitusele toodud piltide jaoks vaja.

"Pärnumaa foto 2008" üks korraldaja Kaupo Meiel viis kokku Port Arturi ja Andres Adamsoni ning selle tulemusel jõuti nii kaugele, et Port Artur 1 ilus punane kivisein tundus olevat just sobiv koht, kus Andres Adamsoni õpilaste trendikad kunstfotod vaatamiseks välja panna.

Port Arturi näitus on mõtteline jätk ülevaatenäitusele "Pärnumaa foto 2008". "Nimelt joonistus fotograafia väljapanekut linnagaleriisse koostades välja omalaadne tervik Pärnu väikese vabakooli õpilaste töödest. Nii võrsuski mõte, et noored ja andekad fotograafid võiksid pärast näituse lõppu koostada oma ühisnäituse Port Artur 1 punasel telliskiviseinal, et nende väga kõrgel tasemel tööd jõuaksid suurema hulga inimesteni, sest seda on need vägagi väärt," ütles Kaupo Meiel.

Väljapaneku nimi KaGrePaKe on tuletatud näitusel osalevate autorite nimedest ja need on Karoliine Kõgel, Grete Raspen Masing, Pamela Sume ja Keidi Õunap. "Väärib mainimist, et Pamela Sume pälvis ülevaatenäitusel "Pärnumaa foto 2008" Pärnu Postimehe ühe eripreemia," rääkis Meiel.

Port Arturi näitusel on "Pärnumaa foto 2008" eksponeeritud pildid ja fotod, mida noored suurele väljapanekule ei esitanudki, sest sellele võis iga autor tuua maksimaalselt kolm pilti.

Näitus KaGrePaKe on Port Artur 1 kohviku kiviseinal kõigile huvilistele, kohviku ja kaubanduskeskuse külalistele vaadata kuni 4. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles