Pärnu keskrand tühjeneb septembri lõpuks

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannainventar korjatakse Pärnu rannast kokku septembri jooksul. Foto on illustreeriv.
Rannainventar korjatakse Pärnu rannast kokku septembri jooksul. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuigi rannakohvikud on Pärnu keskrannas selleks suveks töö lõpetanud, ei kiirusta linn enne kalendrisuve lõppu rannainventari kokku korjama.

Renditavad rannatoolid on plaažilt kadunud, kõik muu ranna ilmet kujundav aga veel alles. Pärnu linnavalitsuse välissuhete ja protokollinõunik Anu Juurma-Saks ütles, et valdava osa rannainventarist korjab ISS Eesti AS keskrannast kokku septembri teises pooles.

“Osa prügikaste ja pinke jääb randa pikemalt, nende äraviimine sõltub ilmast. Kabiinid viiakse ära 30. septembril,” täpsustas Juurma-Saks.

Teisaldatud kiiged, pingid, prügikastid ja kabiinid vaadatakse üle, koostatakse vastavad aktid ja kui mõni kabiin, prügikast või kiik on hävinenud, kantakse need maha.

Juurma-Saksa sõnutsi hooaja lõpus parandustöid ei tehta, need kulud jäävad järgmise hooaja rannahooldushanke võitjale.

Olmejäätmeid, kõrkjaprahti, kaldale uhutud kalu ja muud säärast koristatakse keskrannas 1. septembrist 31. detsembrini vastavalt vajadusele. Prügikaste tühjendatakse Juurma-Saksa ütlust mööda sagedusega, mis väldib nende ületäitumise ja haisu tekke. Pärnu linna väikerandades Raekülas, Mais ja Vana-Pärnus tehakse selliseid koristustöid 31. oktoobrini ning inventar teisaldatakse neist septembri teises pooles.

Kotkalipp ja suvepealinna lipp langetatakse rannahoone ees kalendrisuve lõpus, 23. septembril.

Tänavu esimest korda keskrannas alalist rannavõrkpalliväljakut hallanud Pärnu võrkpalliklubi tegevjuht Reio Tilk korraldas üleeile väljaku kokkupanemist ja otsis tribüünide ja kioski äraviimiseks sõidukit.

Tilk ütles, et kuigi ilusamatel päevadel toksiti väljakul vollet septembriski, on ilm väljas mängimiseks siiski võrdlemisi jahe ja saalitrennid juba alanud.

Tartu ülikooli spordiklubilt renditud tribüün rändab tagasi Taaralinna. Kioski kohta kostis Tilk, et kui ta majakesele paremat kohta ei leia, paigutab ta kioski oma koduhoovi talvekorterisse.

“Õnneks on peaaegu kõik väljaku asjad suve kenasti vastu pidanud ja terved. Päikese ja tuule käes said kannatada reklaamiribad ja -lipud, aga seda oli oodata. Vandaalid väljaku kallale ei tulnud,” sõnas Tilk.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles