Pärnu linnavolikogu kärbib esimehe kulutusi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Mäe.
Vahur Mäe. Foto: PP

Pärnu linnavolikogu kavatseb juunis volikogu esimeheks valitud Vahur Mäe kulutusi kärpida, isikliku sõiduauto ametisõitudeks kasutamise ja mobiiltelefoni kulude hüvitis vähenevad üle poole võrra.

Pärnu linnavolikogu eelmise esimehe Cardo Remmeli hüvitis volikogu esimehe ülesannete täitmise eest oli 12 500 krooni kuus. Mäele on kavas maksta 800 eurot ehk 12 517 krooni kuus.

Volikogu esimehed on tööks kasutanud isiklikku autot. Enne seda, kui taastusravikeskus Estonia autokulud enda kanda võttis, sai Remmel oma auto kasutamise eest hüvitist 4000 krooni kuus.

Mäele on volikogu otsuse eelnõu järgi kavas maksta 125 eurot ehk 1956 krooni kuus. Mäe sõnutsi on tema isiklik auto 1994. aastal toodetud Audi A6 ja 125 eurost peaks piisama, et ametisõitudega hakkama saada.

Iga päev töötab Mäe Pärnumaa spordiliidu projektijuhina. Spordiliit kompenseerib talle isikliku auto kasutamise 64 euroga kuus.

Volikogu esimehe mobiiltelefoni limiit oli Remmelil 1000 krooni. Mäele tasutakse mobiiltelefoni kulud kuni 30 eurot (469 krooni) kuus. Küsimusele, kas sellest piisab, et näiteks Lätis olles linnapeaga pikalt vestelda, vastas Mäe, et peab piisama.

Kuigi volikogu kavatseb vahetada Pärnu esindajat Pärnumaa omavalitsuste liidus (POL), on POLi üldkogu esimeheks endiselt Remmel, kellele selle eest makstakse hüvitist ligi 192 eurot (3000 krooni) kuus. Küsimusele, kas Pärnu linn kavatseb POLi üldkogu esimeest vahetada, vastas Mäe, et seda teemat pole veel arutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles