Motomehed jätavad vana ringrajaga hüvasti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Beljaev kihutab täna kodurajal Eesti meistrivõistlustel medalikursil.
Kristian Beljaev kihutab täna kodurajal Eesti meistrivõistlustel medalikursil. Foto: Riverman

Täna kihutavad Audru vanal ringrajal viimast korda viie riigi mootorratturid, selgitamaks 2011. aasta Eesti lahtiste meistrivõistluste medalivõitjaid.

“Hooaja viimase võistlusega jätame vana rajaga lõplikult hüvasti,” kõneles Audru ringraja arendaja Andres Hall. “Usun, et motospordifännid näevad kõigis kuues masinaklassis põnevaid esikohaheitlusi. Kindlasti üritavad tugevamad mehed üle sõita kiireima ringi rekordeid.”

Meie meestel on medalilootusi

Pärnakatele kõige edukamas, Superstock 600 klassis on Rivermani klubi värvides kihutav Kristian Beljaev seitsme etapi järel kolmandal positsioonil.

Meistrikullale kõige lähemal on Martin Pärtelpoeg (Motodepoo Team Green) ja teisel kohal asub Eno Juul (Speedline Racing). Peale Beljaevi on Rivermani klubist lubanud starti tulla veel Kristjan Karu. Kokku on selles klassis meistrivõistluste punkte saanud 30 motosportlast Eestist, Soomest, Lätist ja Venemaalt.

Klassis Rookie 600 juhib meistrisarja meesteväe ees Maarja Noorak (Yamamoto RC), kellele hingavad kuklasse Raido Leenpalu ja põhjanaaber Ville Kyynäräinen.

Rivermani vanema põlvkonna esindaja Aimo Heinonen asub enne viimast võistlust neljandal kohal.

Väärib tähelepanu, et üle pika aja tuleb taas rajale Risto Jaakson, kes aastaid tagasi tegi mehetegusid nii kodustel radadel kui Skandinaavia karikasarja etappidel Soomes ja Rootsis.

Rookie 1000 klassis on favoriit Miitri Suhonen Soomest, järgnevad Motodepoo Team Greeni sõitjad Rannus Kukk ja Toomas Tomson. Pärnu Sliki klubi esindav Vladimir Abol asub meistrivõistluste edetabeli viiendal real.

Superbike-klassis läheb põnevaks

Kõige võimsamate tsiklite Superbike-klassis kuuluvad esikolmikusse Aivar Osa (Yamamoto RC), Petri Virtanen (Riverman) ja vaid kahel etapil osalenud Marko Rohtlaan (Motomania Racing Team).

Loota on, et täna sekkuvad esikohaheitlusse Audru ringraja kiireima ringi rekordit omav Karl Pärtelpoeg, kiire leedukas Sarunas Pladas, Läti tõusev täht Garijs Rozkalns ja vanameistrid Aarne Jõgimaa ning Kalev Teesalu.

Külgvankrite konkurentsis edestavad liidrikohal olevad soomlased Markku Artiola - Riku Timperi vaid seisme punktiga Eesti edukaimat ekipaaži Tarmo Tempel - Priit Kass. Vähemkirkale medalile pretendeerivad Alvar Lepson – Silver Kuusk, Eero Pärm – Peeter Küüt ja Juha Nikkanen – Aki Aalto.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles