Pärnus tähistati ooperilaulja Tiit Kuusiku 100. sünniaastapäeva

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kuusiku mälestuskontsert Pärnu Kuninga tänava põhikooli saalis. Pildil esiplaanil kontserdi korraldaja Toomas Kuter ja laulja Urve Tauts.
Tiit Kuusiku mälestuskontsert Pärnu Kuninga tänava põhikooli saalis. Pildil esiplaanil kontserdi korraldaja Toomas Kuter ja laulja Urve Tauts. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus tähistati kontserdiga ooperilaulja Tiit Kuusiku sajandat sünniaastapäeva.

Kontserdil astusid nii oma laulude kui mälestustega kunagisest kolleegist üles Urve Tauts, Mati Palm ja Margarita Voites, samuti Aleksander Dedik Peterburist, vahendasid ERRi teleuudised.

1938. aastal, koos konservatooriumi lõpetamisega, sai Tiit Kuusiku karjäär sisse tõelise hoo, sest ta võitis Viini rahvusvahelise lauljate konkursi. Laulja karjäär kestis aastakümneid, Estonia ooperisolistina töötas ta 1940-1988.

Võib tunduda, et Pärnus pole laulja mälestust piisavalt jäädvustatud, kuid Pärnu Kuninga tänava põhikoolis on seda tehtud. "Majas, kus ta on õppinud, on tema portree ja mälestustahvel. Ja loomulikult, tema jäädvustamine Eesti kultuurilukku väärib enamat," rääkis kontserdi korraldaja Toomas Kuter teleuudistele.

Pärnus hakkab aga Tiit Kuusiku nime taas tihedamini kuulma. Nimelt toimub juba sel aastal 27.-30. oktoobrini sealsamas Kuninga kooli saalis esimene Tiit Kuusiku nimeline rahvusvaheline kammerlauljate konkurss. Osalevad lauljad alates 18. eluaastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles