Pärnu selgitab välja linna parimad puitaknad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aken. Pilt on illustratiivne.
Aken. Pilt on illustratiivne. Foto: Henn Soodla

Tänasel linnavalitsuse istungil kuulutati välja konkurss „Pärnu parim puitaken 2011“, et propageerida puitakende kasutamist ja taaskasutamist ning juhtida tähelepanu puitarhitektuuri säilitamise vajalikkusele.

Konkursile on oodatud osalema kõik Pärnu linna muinsuskaitsealas, selle kaitsevööndis ja miljööväärtuslikes piirkondades asuvad era- ja kortermajade omanikud, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Hoonete hindamine toimub kahes kategoorias: ühepereelamu ja kortermaja. Hindamisel võetakse arvesse tööde mahtu, kvaliteeti, terviklikkust ja sobivust hoonega. Hinnatakse töid, mis on tehtud 2006-2011 ning vastavalt kehtivatele normidele ja õigusaktidele.

Mõlemas kategoorias tunnustatakse kolme kõige kvaliteetsemalt, kaunimalt ja terviklikumalt renoveeritud hoone omanikke raha ja eripreemiatega. Esimese preemia suurus on 200 eurot, teiste preemiate väärtuse otsustab komisjon. Preemiad kinnitatakse linnavalitsuse korraldusega komisjoni ettepanekul. Sobiva hoone puudumisel on õigus jätta esimene preemia välja andmata.

Parima puitakna selgitab välja komisjon, kuhu kuuluvad linnaarhitekt Karri Tiigisoon, arhitekt Maie Kais, muinsuskaitse peaspetsialist Liina Hansen, linnakunstnik Janno Poopuu, Muinsuskaitseameti vaneminspektor Nele Rent ning Viking Window ASi müügiesindaja Ingrid Teder. Komisjoni tööd juhib abilinnapea Romek Kosenkranius.

Konkursil osalemiseks tuleb täita avaldus hiljemalt 31. oktoobriks. Täpsemat infot leiab Pärnu linnavalitsuse kodulehelt.

Komisjon hindab hooneid novembrikuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles