Linnavalitsus tahab uusi autosid rentida

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus küsib volikogult luba kuulutada välja riigihange seitsme või kaheksa sõiduki rentimiseks, 2007. aastal muretsetud sõidukite rendiperiood lõpeb aasta lõpus.

Linnavalitsus soovib kuni viieks aastaks rentida kuni kuus sõiduautot ja kaks väikebussi. Kui sotsiaalministeerium rahuldab taotluse anda sotsiaalosakonnale üks elektriauto, renditakse viis autot.

2006. aasta lõpus korraldatud riigihankekonkursil eelistas linnavalitsus Mercedes-Benz sõiduautosid ja väikebusse. A-klassi väikesi Mercedeseid kasutavad linnaametnikud, linnapeale on linnavalitsus rentinud Volvo S80. Üht väikebussidest kasutab korrakaitseteenistus, teist kantselei.

Praegu renditavast 11 sõiduautost ja väikebussist kasutab üht sõiduautot linnale kuuluv taastusravikeskus Estonia, teine sõiduauto seisab niisama. Selle eest makstakse küll renti, aga bensiinikulu pole.

Üheksa sõiduauto ja kahe väikebussi rendikulu kuus on 3205.36 eurot, millele lisandub käibemaks. Kui uute sõidukite rendisumma oleks sama, säästaks linn kolme sõiduauto rentimata jätmisega 9554.40 ja nelja sõiduauto rentimata jätmisega 12 739.20 eurot aastas.

Keskraamatukogu ja toimetulekukooli tarvis on linn praegu rentinud kaks väikebussi. Raamatukogule uue väikebussi või auto rentimine on volikogu eelnõus, toimetulekukoolile ja muudele allasutustele renditavate sõidukite kohta kavatseb linnavalitsus volikogule eraldi eelnõu esitada.

Kasutusrendi lõppedes tekkivat väljaostuõigust linnavalitsus kasutada ei kavatse.

Linnapea Toomas Kivimägi tarbeks on linnavalitsus rentinud 2010. aasta Volvo S80, makstes selle eest koos käibemaksuga 381.55 eurot kuus. Kui linnapea soovib, võib ta autost aasta lõpus loobuda, autofirma on kohustatud sama hinna eest autot rentima ka 2012. ja 2013. aastal.

Kivimägile auto rentimiseks ostis Info-Auto Volvo tehaselt masina tehasepoolse toega sihtotstarbelise rendiga. Hankedokumentide järgi sobis Kivimägile pakkuda 2009/2010. aastal välja lastud neljaukselist sedaani, mille roolilt oleks võimalik muusikakeskust juhtida ning mille küljepeeglite ja tagaklaasi elektrisoojendus oleks automaatselt lülituv.

Info-Auto omanik Viktor Siilats rahastas Kivimägi valimiskampaaniat 10 000 krooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles